Papa sirk derdinde hayvansever eylemde

Güncelleme Tarihi:

Papa sirk derdinde hayvansever eylemde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2012 00:00

İtalya’da hayvanseverler sirklerdeki hayvan terbiyecilerinin eziyetini protesto ederken, Papa 16. Benedikt, sirk çalışanlarını Vatikan’da ağırlayıp bir hayvan terbiyecisini kutsadı.

Haberin Devamı

ÇİZME’nin etkili sivil toplum kuruluşlarından LIDA (Ulusal Hayvanseverler Birliği) önceki gün bir protesto gösterisi düzenledi. Protestocular gösteride, sirklerdeki hayvan terbiyeciliğine yönelik tepkilerini dile getirdi. Geçtiğimiz aylarda İtalya’da sirkten kaçan bir yavru zürafa caddelerde dolaşırken iğne ile vurulmuş, heyecandan kalbi duran hayvan yaşamını yitirmişti. Tepki çeken bu olay, hayvansever örgütlerini harekete geçirmişti.

GÜZEL EĞLENDİRİYORSUNUZ
LIDA sempatizanları bu nedenle önceki gün biraraya gelirken, aynı saatlerde Papa, binlerce sirk çalışanını Vatikan’da kabul etti, hepsini kutsadı. Kedilere çok meraklı olduğu bilinen Papa, iki yavru arslana özel ilgi gösterdi, bu hayvanların terbiyecileriyle sohbet etti. Papa konuşmasındaysa “Sizler insanlığa katkıda bulunuyorsunuz, eğlendiriyorsunuz. Özellikle çocukları sevindirmeniz, güldürmeniz mesleğinizin en güzel yanı” dedi. Papa’nın bu tavrı, hayvansever örgütleri kızdırdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!