'Papa gelmesin' mitingi

Güncelleme Tarihi:

Papa gelmesin mitingi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2006 17:53

Saadet Partisi'nce, Papa 16. Benediktus'un Türkiye'ye yapacağı ziyareti protesto etmek amacıyla düzenlediği “Papa Gelmesin” mitingi Çağlayan'da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Çağlayan Meydanı'ndaki miting, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mitinge, İstanbul'un 32 ilçesi ile Türkiye'nin 81 ilinden katılım oldu. Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı bölümlerde toplandığı miting alanında, “Haçlı ittifakına hayır, İslam ve Peygamberimize Dil uzatanlara dur demek için Papa gelmesin” yazılı Türkçe ve İngilizce pankart ve afişler yer aldı.
Mitinge katılanlar “Ne ABD ne AB kurtuluş Saadette”, “Papa şaşırma sabrımızı taşırma”, “Burası İstanbul Vatikan değil” , 'Zulme karşı omuz omuza” sloganları atarken, belirlenen sloganların dışında slogan atılmaması yönünde uyarı yapıldı.

İlan edilenden yaklaşık 1.5 saat geç başlayan mitingde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Papa 16. Benediktus'un Türkiye'ye gelmeden önce bütün Müslümanlar'ı rencide eden, ihtilafları körükleyen, barışı dinamitleyen bir konuşma yaptığını dile getirdi. Kutan, “Papa'nın yaptığı bu edep dışı saldırı, İslam'a ve Müslümanlar'a karşı ilk haçlı seferinden beri beslenen kin ve nefretin bir uzantısıdır. Bu bir insanlık ayıbıdır. Bu çirkin saldırıyı telin etmek için bu mitingi düzenledik” dedi.

Haberin Devamı

Kutan, Müslümanlar'ın her dine saygılı olduğunu ve kimseyi inançlarından dolayı aşağılamadıklarını ifade ederek, “Papa'nın konuşması bir tahriktir. Münferit bir olay olarak değerlendirilemez. İslam'a yönelişi engellemeye yönelik şeytani planların bir uzantısıdır. Müslümanlar bu oyuna gelmemelidir” diye konuştu.

ABD Başkanı George W. Bush'un 11 Eylül sonrası İslam'a karşı adeta savaş ilan ettiğini, formülü “Terör=El Kaide=İslam” olan bu savaşı bir Haçlı seferi olarak duyurduğunu savunan Kutan, bu ifadelerin Müslümanlar'a ve İslam dinine karşı bütün dünyada kin ve nefret duygularının yerleşmesine ve kökleşmesine sebep olduğunu söyledi.
Kutan, bu insanlık dışı uygulama ve küstah açıklamaların İslam ülkelerini yönetenler ile başta da Türk yöneticilerin gerçekleri görmelerine vesile olacağını ümit ettiğini kaydetti.

Bütün bu gelişmelere bakarak artık AB sevdasından vazgeçmenin zamanı geldiğini öne süren Kutan, “Türkiye'nin AB üyesi olarak batı ile birlikte yaşayamayacağı her geçen gün daha da belirgin hale geldi. AB'nin peşine takılıp gitmektense, İslam dünyasının başına geçip yeniden doğmak, yeni adil bir düzene sahip dünyanın kurucusu olmak bizim için daha onurlu bir davranış olacaktır” dedi.

“MÜSLÜMANLAR'DAN ÖZÜR DİLE”

Kutan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Barış, sevgi, şefkat, nezaket ve merhamet elçisi Hazreti Muhammed'e 'terörist' diyebilecek kadar cahil ve müfteri olan Papa'ya, o mübarek elçinin ümmeti olmanın gereği olarak 'seni burada görmek istemiyoruz' demek için buradayız. Altı asır boyunca İslam'ın bayraktarlığını yapmış olan şerefli bir milletin çocukları olarak, 'önce Müslümanlardan özür dile, sonra bu mübarek topraklara gel' demek için burada toplandık. Haçlı seferi adı altında asırlarca din savaşı yapan, ülkeleri işgal eden, kan dökmekten vahşice zevk alan bir düşüncenin temsilcisinin İslam'ı ve Hazreti Muhammed'i saldırgan olarak nitelemesinin sadece cahillik değil, aynı zamanda edepsizlik olduğunu haykırmak için buradayız. Küresel emperyalizmin temsilcisi olarak ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden mihrakların projelerini hayata geçirmek için geldiğini bildiğimiz için seni burada görmek istemiyoruz. Patrikhane'ye ekümenlik verilmesini sağlamak, Bizans hayallerini gerçekleştirmek için şer ittifaklarını desteklediğini bildiğimiz için seni burada görmek istemiyoruz.”

Haberin Devamı

Papa'nın gelişini Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesini talep edeceğini bildikleri için istemediklerini anlatan Kutan, “Özellikle bu kin ve nefret temsilcisinin Ayasofya'da ayin yapma isteği, kabul edilemez bir saygısızlıktır. Türkiye'nin bağımsızlık ilkesinin açık bir ihlalidir. Bu millete hakarettir. Fatih Sultan Mehmet'in kemiklerini sızlatır” diye konuştu.

“AYASOFYA CAMİ OLARAK İBADETE AÇILMALI”

Kutan, Papa'ya verilecek en anlamlı cevabın Ayasofya'nın vakfiyesindeki ruha da uygun düşecek tarzda cami olarak ibadete açılması olduğunu savunarak, ”Elbette bunu yapacak bir siyasi irade var olabilseydi, zaten Papa böyle bir densizliği yapmaya bile cesaret edemezdi” dedi.

Haberin Devamı

Alanda bulunanlara “Papa Türkiye'ye gelsin mi?” diye soran Kutan, ”Hayır” yanıtını aldı.

ERBAKAN'IN KONUŞMASI

Miting alanına gelmeyen eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan da alana kurulan ekranda canlı yayınlanan konuşmasıyla mitinge katıldı.

“Papa'nın İslam'a karşı olduğu gibi Peygambere, edebe, akla ve ilme aykırı sözler ettiğini” ifade eden Erbakan, şunları kaydetti:

“Papa, ziyaret edeceği bir ülkeye gelmeden önce yanlış ve çirkin sözler söyleme saygısızlığını yaptığı için 'gelme' diyoruz. Türk halkını hiçe sayarak Patriği ziyaret etmeye ve onun ekümenikliğini perçinleyerek Bizansı hortlatmaya geliyor. Büyük OrtaDoğu Projesi'nin mimarlarının dini temsilcisi olarak buraya geliyor. Gelmesinin bir diğer nedeni de Ayasofya'yı ziyaret ederek caminin Hristiyanlık ile ilişkisini tesis etmek için geliyor. AK Parti yöneticilerini takdis etmek için geliyor. Gidin aklınızı başınıza alın Papa'nın gelmesini önleyin.”

Haberin Devamı

YABANCI BASIN

Mitingi, aralarında AP, BBC, Reuters, AFP, CBS ve RAI'den basın mensuplarının da bulunduğu toplam 235 gazeteci izledi. Organizasyon komitesinin çağrısı üzerine, cep telefonlarından, oluşturulan mesaj merkezine “Papa gelmesin” diye mesaj geçilen mitingde, ABD ve İsrail bayrakları da yakıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting olaysız sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!