Pano milliyetçiliği

Güncelleme Tarihi:

Pano milliyetçiliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2007 00:00

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Türk bayraklı bayram afişlerini kulanmasını ’Pano milliyetçiliği’ olarak niteledi. Bahçeli, Başbakan’ın milliyetçilik takõyyesi yaptığını belirterek, "Seçim yaklaştıkça söylem değiştiriyor. Sandıkta şartlar oluşunca, bu zat Meclis kararıyla oradan indirilecek" dedi.

AKP’nin Türk bayraklı bayram afişleriyle ilgili tartışmaya MHP de katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Türk bayrağı önünde fotoğraf çektirmesi ve bunu propaganda afişi olarak kullanmasını, ’pano milliyetçiliği’ olarak niteledi. Bahçeli dün düzenlediği basın toplantısında, özetle şu mesajları verdi:

HİÇ İNANDIRICI DEĞİL Erdoğan’ın siyasi geçmişi, fikir yapısı ve bugüne kadarki icraatı, milliyetçilik kavramı ile özde, ruhta ve manada bir araya gelmesine manidir. Başbakanın bu ulvi kavramlarla şeklen bir araya gelebileceği yerler ancak duvar afişleri ve tören kürsüleridir. Biz AKP’nin afişini takip de merak da etmiyoruz. Yoldan geçerken gördüm. Hiç inandırıcı olmadığı için bir daha da bakmadım.

BİLİNMEYEN DEĞİL MİT Müsteşarı Emre Taner’in açıklamaları, bilinmeyen bir gerçek değil, geç kalınmış bir açıklama. Küreselcilerin amacı üniter devleti yıkmaya yönelik. Bunu görmemek için kafaların kumda gömülü olması lazım. Türk milletinin kafası kumda değil.

TÜSİAD VE BASINA Erken seçimden kaçmada AKP’ye koltuk değneği olmayı kendine yakıştıran sermaye ve basın çevreleri de, bu sorumluluktan paylarını mutlaka alacaklar. Zaman geçecek, devran dönecek ve şahsi çıkarları dışında hiçbir mukaddes tanımayan bu odaklar çok yakında geçmiş günahlarının kefareti ile başbaşa kalacaklar.

AKP MAKYAJ DEĞİŞTİRİYOR Erdoğan lekeli, özürlü siyasi sicilini ve icraat bilançosunu unutturabilmek için makyaj değiştiriyor. Acemice, sahte ve geçici seçim makyajı yapmaya çalışıyor. Milliyetçilik takiyyesi yapıyor. Arkasında duramayacağı sahte gövde gösterilerinden medet umuyor. 2005’te Diyarbakır’da ’Türk-Kürt’ meselesini bir kimlik sorunu olarak kabul ettiğini söylemişken şimdi ’Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır’ diyerek ağız değiştirdi. Türkiye’yi etnik kimlikler topluluğu olarak gören ve kurucu milli kimliği inkar eden Başbakan’ın seçim yaklaşınca söylem değiştirmesi olsa olsa ’Mevsimlik milliyetçilik özentisi’ olabilir.

BU ZAT İNDİRİLECEK Sandık başında tecelli edecek irade ile gerekli şartlar oluştuğunda, bu zat Meclis kararı ile oradan indirilecek. Sonra da Anayasa’nın 105. maddesine göre vatana ihanetten yargılanacak.

TEHLİKELİ YOL Türk tarafındaki bir üst geçidin kaldırılması, AKP hükümetinin aczi sonucunda büyük bir sorun haline dönüştürüldü. Bundan sonra önümüze koyulacak ilk dayatma, Lefkoşa’nın askerden arınması ve yeşil hattın bu bölümündeki Türk askerinin geri çekilmesi olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!