Pankrasçı vali de Evren gibi konuştu

Güncelleme Tarihi:

Pankrasçı vali de Evren gibi konuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘Picasso'nun yaptığı da bir şey mi, onu ben de yaparım’

ABD'de Minnesota eyaletinin pankrasçı Valisi Jesse Ventura yine olay yaratacak bir açıklama yaptı. Amerikan siyasi yaşamının en renkli isimlerinden biri olan Ventura, bu sefer de her tablosuna on milyonlarca dolar değer biçilen İspanyol ressam Pablo Picasso hakkında attı tuttu. Playboy dergisinin 7 Şubat'ta piyasaya çıkacak son sayısında yer alan söyleşide Ventura ‘‘Picasso da kim, o da sanatçı mı?’’ diyerek ressamın çizdiği güneşleri örnek gösterdi. Ventura şöyle konuştu:

‘‘Ben anaokulundayken güneşi ondan daha iyi boyardım. Çöp gibi adamı almış atın üzerine oturtmuş, arkasında da güneşi boyamış. Bu sanat falan değil.’’

Ancak Evren Paşa ile Ventura arasında çok fark var. Eski motosiklet çetecisi, uyuşturucu müptelası, fahişe uzmanı pankrasçı Ventura'nın yaptığı herhangi bir resim bulunmuyor. Evren ise uzun zamandır resim yapıyor ve hatta sergiler de açıyor. İlginç görüşleriyle sürekli olay haline gelmeyi başaran Ventura yaşamının bir döneminde genelevlerin müdavimi olduğunu açıklamıştı. Ventura vali seçildikten sonra, bazı siyasi gözlemciler, ‘‘Minnesota halkı sandık başına gitmeden önce ne kadar alkol aldı acaba?’’ sorusunu gündeme getirmişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!