Pankart krizinde MHP’ye ceza yok

Güncelleme Tarihi:

Pankart krizinde MHP’ye ceza yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2010 19:32

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, ‘Sen Açıldıkça Analarımız Ağlıyor’ yazılı pankarttan dolayı partilerine verilen idari para cezasının başvurdukları mahkemece kaldırıldığını belirterek, “Mahkemenin bu kararı usulsüzlüğe hukuk aramaya çalışanların yüzüne vurulmuş bir tokattır” dedi.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, 17 Temmuz’da üzerinde Başbakan Tayip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın fotoğraflarının bulunduğu, ‘Sen Açıldıkça Analarımız Ağlıyor’ yazılı krize neden olan pankartın polis tarafından indirilmesi sonrası Kabahatler Kanunu uyarınca İl Emniyet Müdürlüğü’nce kesilen 143 TL’lik idari para cezasına yaptıkları itirazın kabul edildiğini bildirdi. Aydın 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi’nin hukuka uygun olmadığına kanaat getirerek idari para cezasını kaldırdığını açıklayan MHP’li Uzunırmak, “O zaman bu karar hukuksuzdur dememize rağmen, bize ‘sözlü talimat ile uygulama yapıyoruz’ demişlerdi. Hiç kusura bakmasınlar bu sözlü talimatı verenlerin yanı sıra uygulayanlara da manevi tazminat davası açacağız. Birileri hukuk devletinde hukuka uygun yazılı talimatları uygulamalı ve bunu üstlerine söyleyip uyarmalıdırlar” dedi.
Aydın'ın hukuksuz uygulamalarla Türkiye gündemine yerleşmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Ali Uzunırmak, buna sebep olanların davranışlarından vazgeçmeleri gerektiğini belirtti, “Bu kişileri Aydın'a atayanlar yani sahipleri sorumludur. Benden olan iyidir anlayışı içinde yapılan kadrolaşma halkada, bunları atayanlara da zarar verir. Sahipleri tarafından atanan bu kişiler kendi alt birimleri içesin de aynı hukuksuz uygulamalara girişmekteler” görüşünü dile getirdi. Uzunırmak şöyle konuştu:
“Geçmişte DSİ'de işçi kadrosunda çalışmış, ardından bir önceki dönem Aydın İl Genel Meclisinin AKP'li Başkanı olan İsmail Hakkı Eser'in danışmanlığını yapan bir insan Aydın Valiliği Basın Halkla İlişkiler biriminde görevlendiriliyor. Bu kişi 26 Temmuz tarihinde bir internet sitesinde yazdığı yazı da bizim polis zoru ile indirilen pankartımızla ilgili olarak yasalar ve mülki amirlerden izinsiz yapılmış bir eylem olarak bahsediyor. Bu kişi şimdi bu mahkeme kararını ne yapacak. Bu beyefendi Aydın Valisinin emir kulu olduğu için mükafat olarak Aydın Valiliği Basın Halkla İlişkiler birimine getiriliyor. Vali Coş daha önce de bizim deşifre ettiğimiz terör örgütü ile ilgili sözlerinin yer aldığı ses kaydı ile ilgili olarak Basın Halkla İlişkiler birimini konu ile ilgili bir belge veya ses kaydı ortaya çıkarsa ‘kendinize yer beğenin’ demişti. Fakat ses kaydı ortaya çıkınca, Valinin ses kaydın da değişiklik yapması da çare etmedi.”
‘O PANKARTI KİM İNDİRDİYSE ONLAR GERİ ASACAK’
‘Sen Açıldıkça Analarımız Ağlıyor’ pankartını mahkeme kararının ardından tekrar asmak yerine ilk olarak hukuksuzluğu yapanlara noterden ihbarname çekeceklerini aktaran Uzunırmak, “Pankartımızı kimler indirdiyse onlar asmalılar. Pankartımızın indirenler tarafından asılması için hukuk mücadelesi vereceğiz. Pankartımızı indirirken gösterdikleri gayreti aynen asarken de göstermelerini isteyeceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!