Panasonic’in ilk dijital SLR kamerası

Güncelleme Tarihi:

Panasonic’in ilk dijital SLR kamerası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 10:02

Lumix dijital fotoğraf makineleri çıkış yapmayı umut eden Panasonic, ilk D-SLR modeli DMC-L1‘i profesyonel ve amatör fotoğraf tutkunlarının beğenisine sunuyor. Panasonic, L1‘i geliştirirken hem üstün fotoğrafik imkanlar sunan hem de kullanımı keyif veren bir D-SLR kamera yaratmayı amaçlamış.

Haberin Devamı

Panasonic’in ilk dijital SLR fotoğraf makinesi olan L1, Four Thirds standardı ve üstün görüntü kalitesi sağlayan 7.5mp çözünürlük ile uyumlu Live MOS görüntü algılayıcısına sahip. Bu yeni kamerada ayrıca, tam zamanlı Live View fonksiyonu sayesinde Live Mos algılayıcısı algıladığı görüntünün tamamı, algılayıcıdan doğrudan gönderilen sinyal ile LCD ekrandan görülebiliyor. Tam-zamanlı Live View ve L1’in geniş LCD ekranı kullanıcılara büyük kolaylık ve doğruluk ile farklı şekillerde çekim imkanı sağlıyor.

DMC-L1 aynı zamanda sahip olduğu tozlanmayı azaltan Supersonic Wave Filtre sistemi sayesinde D-SLR kameralarda eskiden bu yana süregelen algılayıcıya toz yapışması sorununu çözüm getirmiş.

Panasonic, yeni DMC-L1’de çekici bir kozmetik güzellik ve film kameralarına benzer kullanım hissi yaratırken aynı zamanda günümüzün en ileri dijital teknolojilerini kullanmış. Kamera üzerindeki enstantane hız kadranı ve Leica D Vario-Elmarit 14-50mm lens üzerindeki diyafram ayar halkası kullanıcıya ışık üzerinde kolay, sezgisel bir kontrol sağlıyor. Kozmetiği eski günlerden Rangefinder kameraları andıran Magnezyum-alaşım gövde, hem yüksek sağlamlık hem yüksek kalite görünüme sahip alüminyum lens bölümü ile birleştirilmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!