Pamuk, Goytisolo ile buluştu

Güncelleme Tarihi:

Pamuk, Goytisolo ile buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2005 16:06

Yazar Orhan Pamuk, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen kültürel etkinlikte, İspanyol yazar Juan Goytisolo ile bir araya geldi.Pamuk'un İspanya'da çıkan romanı “Kar” ve Goytisolo'nun son kitabı “Obras Completas”ın tanıtımları dolayısıyla yapılan basın toplantısında konuşan Orhan Pamuk, “Türkiye'nin AB'ye girişi hususunda İspanyollar (Biz girdiysek siz de girersiniz) diyerek, beni rahatlatıyor” dedi.

Haberin Devamı

Pamuk, “Kitabımdaki en sürrealist sahneler benim otobiyografilerim. Ülkem, gerek İslamcılar gerekse aşırı milliyetçi laikler arasındaki toleranssızlık kültürü ve desteklemek zorunda olduğumuz demokratik eğilim arasında sallanıp duruyor” ifadesini kullandı.

İspanyol yazar Goytisolo ise “İspanyolların ve Türklerin büyük imparatorlukları vardı ve yavaş yavaş çöktüler. Her ikisinin de nedenleri aynıydı; kültürel açılım ve çeşitliliğin terk edilmesi” dedi.

İki farklı Türkiye olduğunu öne süren İspanyol yazar, “Birincisi, haklı olarak Avrupa'ya entegre olmak isteyen modern, batılı bir Türkiye. İkincisi ise Ankara'dan itibaren başlayan başka bir dünya” diye konuştu. Goytisolo, Pamuk'un kitabında, “bu ikisi arasındaki  gerginliği çok iyi aktardığını” söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!