Palandöken Festivali'nde kardan heykel yarışı

Güncelleme Tarihi:

Palandöken Festivalinde kardan heykel yarışı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2002 01:47

Palandöken'de bu yıl ilki düzenlenen 'Kar Festivali' kapsamında yapılacak heykel yarışması, kayak merkezini sanat merkezine dönüştürdü. Bugün değerlenmeye alınacak toplam 65 heykel için 150 öğrenci ter döktü.

Atatürk, Mimar Sinan, Marmara, Hacettepe Üniversiteleri'nin Güzel Sanatlar ve Resim Bölümleri'nden öğrenciler, bir hafta önce başladıkları kardan heykel çalışmalarınına dün son rötuşları yaptı. En güzel kardan heykeli ortaya koymanın mücadelesini veren öğrenciler, kardan heykel yapımında kürek, testere, keser ve mala kullanırken, heykellerin bozulmaması için büyük uğraş verdi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düşüğü bir ortamda yapılan kardan heykeller, Palandöken'i ziyaret edenlerin de ilgisini çekti. Palandöken'de üç ayrı alanda yapılan haykeller arasında 'balıkçı teknesi' ile 'Keman çalan kadın' figürleri de bulunuyor.

‘‘Palandöken Kar Festivali’’ sanatçı, manken ve Erzurumluların katıldığı kent merkezindeki kortej yürüyüşüyle dün start aldı. Eski Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşı'nda son buldu. Dadaşlar'ın ‘umut’ gözü ile baktığı kar için el ele yürüyen sanatçılar, alkışlandı. Sanatçı ve mankenler kadar ilgi gören Yakutiye Mehtaran Takımı, kortej yürüyüşüne katılan miki fare maskeli palyaço, yanına gittiği mehteran üyelerini yanaklarından öptü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!