Palamutsuzuz

Güncelleme Tarihi:

Palamutsuzuz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2013 01:47

AV sezonu başlayalı 1 ay geçti ancak balık fiyatları bir türlü düşmedi. İstanbul Balık Hali’nde 18 kilogramlık bir kasa hamsi 100 liraya, palamutun çifti ise 30 liraya satılıyor.

Haberin Devamı

Sezona büyük umutlarla başlayan balıkçıların birbirine en çok sorduğu soru ise “Bu sene palamut neden yok?” oldu. Uzmanlara göre palamut geçtiğimiz yıl çok fazla ve kontrolsüzce avlandığı için sürüleri azaldı. Balıkçılara göre ise havaların sıcak olmasından dolayı palamut soğuk sulara kaçtı.

Balıkçısız deniz sahası

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye tarafından yürütülen Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Gökova’da tabela çalışması yapıldı. Amatör ya da ticari amaçla avlananlar ve Gökova Körfezi’nde yaşayanların, balıkçılığa kapalı alan hakkında bilgi sahibi olmasının hedeflendiği çalışmalarla, bu alanlarda avlanan kaçak balıkçılar için ‘Bilmiyorduk’ bahanesi de artık ortadan kalkacak. Cihan KAYA / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!