Pakistan: Terör finansmanı saçmalık

Güncelleme Tarihi:

Pakistan: Terör finansmanı saçmalık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 15:51

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Amerikan gazetelerinde, “İngiltere'den ABD'ye gidecek yolcu uçaklarının havada infilak ettirilmesine yönelik saldırı planının finansmanına, geçen yıl İngiltere'den 10 milyon dolar deprem yardımı alan bir Pakistanlı yardım kuruluşunun yardım ettiği” yönündeki haberin “saçmalık” olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Bakanlık sözcüsü Tasnim Aslam, “ağustos başında Pakistan'da gözaltına alınan 2 İngilizden biri olan Raşid Rauf ile depremzedelere yardım yapan herhangi bir kuruluşla bağlantısı olduğu” haberini de yalanladığı açıklamasında, “Bunlar dayanaktan yoksun haberlerdir. Bu haberlerin amacı, Pakistan'a kara çalmaktan başka bir şey değildir” ifadesini kullandı.

Pakistanlı istihbarat yetkilisine dayanan Washington Post gazetesi, İngiltere'den ABD'ye gidecek yolcu uçaklarının havada infilak ettirilmesine yönelik saldırı planının finansmanına, geçen yıl İngiltere'den 10 milyon dolar deprem yardımı alan bir Pakistanlı yardım kuruluşunun yardım ettiğini yazmıştı.

New York Times gazetesi de İngiliz yetkililerin, İngiltere'nin en büyük kentlerindeki camilerde faaliyet gösteren Cemaat-Ud-Dava adlı yardım kuruluşunun ortaya çıkarılan saldırı girişimiyle ilgili tutuklanan 23 şüpheliden bazılarına para verip vermediğini araştırdığını yazmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!