Pakistan Rimşa’yı konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Pakistan Rimşa’yı konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2012 00:00

Pakistan, Kuran-ı Kerim yaktığı iddia edilince gözaltına alınan Down sendromlu 11 yaşındaki Hıristiyan kızı Rimşa’yı konuşuyor.

İddialara göre, Rimşa yemek pişirmek için çöpten aldığı kağıtları yakarken eve gelen biri, aileyi Kuran Kerim’i yakmakla suçladı. Hammad Malik isimli komşusu ise AFP ajansına yaptığı açıklamada “İftardan birkaç dakika önce evimin dışında oturuyordum, çöp yığınındaki bazı kağıtları yakarken gördüm, daha sonra bazı kağıtların Kuran’dan ayetler yazılı kağıtlar olduğunu fark ettim. Bir kız çocuğu, bazı sayfaları alıp camiiye götürdü. İmam da polise gitti” iddiasında bulundu.
Ailesi evlerini dün kilitleyip akrabalarının yanına giderken hasta Rimşa’nın gözaltında tutulması tepkilere yol açtı. Zabhiullah Abbasi isimli polis yetkilisi ise Rimşa’nın down sendromu hastası olmadığını söyleyerek “Raporlara göre 16 yaşında ve hasta değil” dedi. Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari ise olayla ilgili içişleri bakanlığından açıklama istedi. Zerdari’nin dine hakaret suçu yasasıyla ilgili reform yapmayı reddetmesi Batı’nın tepkisini çekiyor. Geçen yıl yasayı eleştiren Hıristiyan bir bakan suikaste uğramıştı. Dine küfür gibi suçlar, idama kadar varan cezalar içerebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!