Paketten herkes memnun olacak

Güncelleme Tarihi:

Paketten herkes memnun olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2013 01:56

Başbakan Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketinin önemli bir aşama olduğunu belirterek, “Açıklayacağımız paket son değildir, bir süreçtir. Her kesim memnun olacak. Muhalefet paket açıklandığında yine korku senaryoları geliştirecek ve ‘İstemezük’ diyecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

MİLLETİM OYUNU SATMAZ

“Türklüğün istismarını yapanlar bol bol sıfır ürettiler. Ekonomiyi çökertenler bunlar değil miydi? Bizim sosyal devlet anlayışı ile yaptıklarımızı da seçim ekonomisi diye halka anlatıyorlar. Bu nasıl anlayıştır? Muhalefet sosyal devlet anlayışını kavrayacak bir muhalefet değil. Muhalefet başta olmak üzere bazıları, benim vatandaşımı, makarnacı, kömürcü gibi ithamlarla karalamaya çalışıyor. Benim milletim oyunu bir paket makarnaya, bir çuval kömüre satmayacak kadar gururludur, onurludur, şereflidir. Kim ne alıyorsa hakkı olduğu için alıyor. Bunlar bir yoksulun sofrasına oturup, gönül dünyasını paylaşmayı bilmezler.

DELİ GÖMLEĞİ İÇERİSİNDELER

Kendileri belli rantlar karşılığında kuklalık yapıyor, bizi de öyle zannediyor. Asla seçim ekonomisine tenezzül etmeyeceğiz. Seçim yaklaşınca temel atanlardan, seçim bitince unutanlardan değiliz. Biz hizmet iktidarıyız, ama diğerleri ideolojinin deli gömleği içerisinde hayat sürüyorlar. Bize iktidar devredildiğinde 7 yaşında olanlar oy kullanacaklar. 2002’de çevresini, ülkesini, dünyayı tanımamış olanlar bugün büyüdüler. Ülkenin meseleleri ile dünya sorunları ile ilgilenir hale geldiler. Gençler üzerinde özellikle duracağız.

Haberin Devamı

O KİTAPLAR YOKTU YAVRUM

2003’ten beri okulda sırasının üzerinde kitaplarını bulan o gençler, o kitaplar hep oradaydı zannederler. O kitaplar yoktu yavrum. Biz o kitapları alabilmek için kırtasiyeci dükkanında çok bekledik. Biz bırakın kitap bulmayı, üst sınıflarındaki ağabeylerimizden teksir notlarını dahi satın alamazdık. Ama sizlere bunları yaşatmıyoruz. Şimdi artık akıllı tahtalara, tablet bilgisayarlara geçiyoruz. Sizleri artık bunları taşımaktan da kurtarıyoruz. İsteyen her öğrencinin burs ya da kredi aldığı hem de 280 lira. 11 yıl önce gençler 45 liracık alıyordu, genç kardeşim. İşte sosyal devlet bu. Eyy Kılıçdaroğlu bunu da öğren.

KOALİSYON NEDİR BİLEN YOK

Koalisyon nedir diye sorun, bilen yok derece kadar az. Seçim ekonomisi, para basmak, enflasyon nedir diye sorun. Bunlarla ilgili pratik bilgisi olmadığına şahit olacaksınız. Ama bunların ne olduğunu, bunların ne sıkıntılar yaşattığını anlatmamız gerek. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek, bizim hiçbir zaman siyaset tarzımız olmadı. Eskiden devlet gitmezdi. Ama şimdi Başbakan gidiyor görüyor.
Demokratİkleşme uzun süreç
Şimdi bir kez daha yeni bir paket halinde reformlarımızı yapıyor çok önemli hakları teslim ediyoruz. Önümüzdeki hafta içinde sadece bu konuya yönelik bir basın toplantısı ile yeni demokratikleşme paketini kamuoyuna duyuracağız. Çalışmaları tamamlayıp paketi açıkladığımızda toplumun her kesiminin memnun olacağını ifade etmek isterim. Daha en başından şunu da söylüyorum, elbetteki demokrasi veya demokratikleşme uzun bir süreçtir, demokratikleşme, adeta yaşayan, sürekli değişen, kendisini geliştiren bir süreçtir. Çalışmalarını tamamlayıp açıklayacağımız paket, bir son değildir. Bir aşamadır, bir safhadır ama çok önemli bir aşama çok önemli bir safhadır. Bu süreç ülkemizin ve milletimizin yararına olacak şekilde 76 milyonun birliği beraberliği ve kardeşliği için her daim kendini yenileyerek ilerleyecek bir süreçtir. Bu süreç Türkiye’yi daha da birleştirecek kardeşliğimizi çok daha pekiştirecek bir süreçtir.

Haberin Devamı

AŞK BAŞKA BİR ŞEY

Bizde öyle bir muhalefet anlayışı var ki, her değişimin, her yeniliğin önünde adeta bir duvar gibi duruyor. Türkiye’nin bir adım bile atmasına asla tahammül gösteremiyor. Daha paket açıklanmadan afaki yorumlar yapanlar paket açıklandığında da her zamanki ‘İstemezük’ tavrını gösterecek, her zaman olduğu gibi korku senaryoları üreteceklerdir. Özellikle Kürt kökenli kardeşlerime sesleniyorum. Bu ülkede siyasi kürtçülük yapan mahfiller var. Bu oyuna gelmeyin. İdeoloji ile ne mide doyar ne insanca yaşama imkanına kavuşulur ne de modern yaşam tarzına ulaşılır. Sevgi ideoloji ile tahakkuk etmez, sevgi başka bir şeydir. Aşk başka birşeydir. Biz sizi, Türk’ü Türk, Kürt’ü Kürt olduğu için değil, kim olursa olsun hiçbirini ırkından etnik yapısından dolayı sevmiyoruz. Biz tüm insanları Allah yarattığı için seviyoruz. Farkımız bu. Onun için de birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı yerel seçimlerde de gereğini yapmamız lazım.”

Haberin Devamı

Reformları 11 yıl önce yapmak isterdik

“Sessİz devrim adını verdiğimiz nice reformu gerçekleştirdik. Milletimizin hak ettiği, gecikmiş hakkı milletimize biz teslim ettik. Gönülden söylüyoruz, eğer imkan olsaydı, şartlar uygun olsaydı, 11 yıl önce iktidara geldiğimiz gün bu reformları yapmak, demokratik standartlara kavuşturmayı anında isterdik. Ama hangi engellemelerle, sıkıntılarla karşılaştık sizler biliyorsunuz. Parti kapamadan, Danıştay baskınına, darbe senaryolarından sokak eylemlerine, muhalefetin direncinden bürokrasinin direncine kadar nice engelle, bariyerle mücadele ederek bugünlere ulaştık. Ama bu sıkıntıları aştık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!