Paket öyle de böyle de çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Paket öyle de böyle de çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 01:39

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün İç Güvenlik Paketi’ne ilişkin uyarıda bulunurken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis’teki kavgalara tepki göstererek “Yapmayın. Göreviniz Meclis’te yasa çıkarmak, engellemek değil. Öyle de yapsanız böyle de yapsanız bu kanun çıkacak ya. Çıkacak” dedi.

Haberin Devamı

Toplu açılış töreni için Elazığ’a gelen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

SİSTEM YAMALI BOHÇA

“Meclisimizde görüşülmekte olan İç Güvenlik Paketi’yle kamu vicdanını yaralayan görüntülerin bir daha yaşanmasının inşallah önüne geçilecek. devamlı oyalıyorlar. Yapmayın. Ha ne oldu? Normal zamanda değil de süre biraz uzayacak.
Meclis’in haline bakın ya. Yakışıyor mu bu, oluyor mu? Bu doğru bir gidiş değil. 1960 Anayasası ile böyle bir sistem kuruldu. Bu sistem huzur getirmedi. 15-16 ayda bir değişen hükümetleri getirdi bu sistem. Böyle bir ülkede istikrar, refah olur mu? Art arda kurulan hükümetler... İlk defa bu oyunu bozduk. Ne kadar değiştirirseniz değiştirin şu andaki sistem yamalı bohça. Bu çarpıklık giderilemiyor. Milletimize yeni anayasa sözüm var. 400’ü verin yeni Türkiye’yi, yeni anayasayı, başkanlık sistemini kuralım, Çözüm Süreci’ne koşalım.

BUNUN ADI LİDERLİK SİSTEMİ

Haberin Devamı

Sizler yanımızda olduğunuz sürece geri çekilmek, yorulmak, duraklamak yok. Bizim milletimiz ağaç kovuğundan çıkmış değil. Bizim devletimiz, sınırları cetvelle kurulmuş değil. Binlerce yıllık tarihimiz var. Değişim hayatın bir gerçeği. Dünya ile birlikte Türkiye de değişiyor. Bizlere düşen değişimle Türkiye’yi sürekli daha ileri götürmektir. Bu mevcut sistem bize artık dar geliyor dar. Daha hızlı iş yapmasını, karar almasını sağlayacak yeni bir
yönetim sistemine ihtiyaç var. Bunun adı başkanlık sistemidir, liderlik sistemidir. Esasen kadim geleneğimizdeki yönetim sistemi de budur.

TOKMAĞI SORUMSUZA VERMEYİN

Bu kardeşinizi sizler bizzat seçtiniz. Bu ülkede bir 367 garabeti yaşamadık mı? Oynanan oyunu biliyorsunuz. Biz de karar aldık millete gideceğiz dedik. Siz de 10 Ağustos’ta gereken cevabı verdiniz. Davulu seçtiğiniz kişinin boynuna asıp tokmağı millete karşı sorumsuz güçlerin eline teslim ederseniz işte o sistem teklemeye başlar. Yürümez. Onun için yürümedi.

ÖNÜMÜZÜ KESECEK YİĞİT YOK

YSK’ya gitmiş. ‘Bu Cumhurbaşkanı’na seçimlere kadar meydanlara çıkma yasağı getirin’ demiş. YSK gereken cevabı vermiş. Ülkenin geleceği için taş üstüne taş koymayanlar, hayırlı işleri de engellemeye çalışıyorlar. ‘Konuşma yasağı getirin’ diyor. Sen kimsin ya. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyeceksin, milletin işbaşına getirdiği Cumhurbaşkanı’na konuşma yasağı getireceksin. Kusura bakma bizim önümüzü kesecek yiğit görmedik daha.

ARI GİBİ HER ÇİÇEKTEN ALIRIZ

Haberin Devamı

12 yılda geldik, patinaj yapıyorduk. Yapmayalım tekrar hızlanalım. İllaki ABD’deki sistemi almaya mecbur değiliz. Arı maharetiyle her çiçekten alırız, kendi sistemimizi kurarız. Kendi geleneklerimize göre kurarız, ortaya koyarız. Demir tavında dövülür. Artık daha fazla vakit kaybetmenin anlamı yok. Türkiye için başkanlık sisteminin tam zamanıdır. Karşı çıkanlar da sadece hakaret, iftira. Neymiş diktatörlükmüş. Bunların hepsi boş laf. Selin ağzı tutulur, elin ağzı tutulmaz. Bunlarınkini tutmak mümkün değil.

Teklifimizi sadece milletimizi yapıyoruz. Etmezse bu karara da saygı duyar hizmete devam ederiz. Ben biliyorum ki milletim bunu istiyor. Gazetelerde sonuçlar vardı. Başkanlık sistemine destek yüzde 70. Tüm Türkiye’ye sesleniyorum: Gelin 7 Haziran seçimlerini yeni Türkiye, yeni anayasa, başkanlık sistemi, Çözüm Süreci ile beraber ülkemizin tarihinde bir milat yapalım.”

Affedersiniz etek giyiyorlar

Haberin Devamı

OYNANAN oyunları, arkasında durulmayan sözleri iyi biliyoruz. Bu malum bölücü terör örgütü, onun parlamentodaki uzantılarını biliyorsunuz değil mi? Silopi’de, Cizre’de olanları biliyorsunuz? Suratlarında maskeler, affedersiniz etekleri giymişler, güya tanınmayacaklar, kaldırımları söküp polise saldırıyorlar, dükkânları yakıyorlar, utanmadan sıkılmadan buna da ‘özgürlük, direniş’ diyorlar. Gençleri affedersiniz pantolon yerine etek giydirerek dükkânları yakmaya gönderemezsin. Bu oyunu 7 Haziran’da siz bozacaksınız. Çözüm Süreci budur. Devlet bu süreçle ilgili taahhütlerinin arkasındadır. Süreç içerisinde olanların da aynı iradeyi göstermesi gerekir. Sokakları terörize ederek kimse bir şey elde edemez. Türkiye 30 yıl bunu yaşadı. Bu yolun çıkar yol olmadığı, hiç kimsenin faydasına bir yol olmadığı görüldü. Şimdi bir başka yolun, vicdani bir yolu deniyoruz. Bu yoldan sapanı, döneni milletimiz de tarih de affetmez.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!