Pakdemirli hakkında suç duyurusunda bulunacak

Güncelleme Tarihi:

Pakdemirli hakkında suç duyurusunda bulunacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 17:57

TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB) Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir, terör örgütü propagandası, gasp ve bıçakla saldırı yaptığını öne süren Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Özdemir, Pakdemirli’yi iddia ettiği suçları ispatlayamaya davet ederken, "Türkiye Gençlik Birliği ile uğraşmaya devam ederseniz, 300 değil, 3 bin üniversiteli öğrenciyle kapınıza dayanırız" dedi.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile TGB üyelerinin arası Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın üniversiteyi ziyareti sırasında açıldı. Arınç’ı protesto etmek isteyen TGB üyelerini engelleyen Prof.Dr. Pakdemirli’nin "Sizi okuldan atarım" sözleri sivil toplum örgütlerinin tepkisi çekti. Prof.Dr. Pakdemirli son olarak, 3 Ocak Pazartesi günü yaptığı açıklamada, tartıştığı öğrencinin Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir olduğunu belirterek, "Yaptığımız araştırmalara göre, 1-2 hafta önce Dokuz Eylül Üniversitesi’nde terör örgütü lehine propaganda yapmak, darba karışmak ve sıçakla yaralama suçlamalarından gözaltına alınmış ve üç gün sonra serbest bırakılmış. Mahkeme açılıp açılmayacağı İzmir adliyesince değerlendirilecek" dedi. TGB Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir de bugün basın açıklaması yaptı. Yaptıkları eylemlerin hepsinin yasal çerçevede olduğunu belirten Özdemir, şöyle dedi:

"CBÜ zabıtasına sesleniyoruz. TGB’nin yaptığı eylemlerin Atatürkçü, devrimci, yurtsever çizgide olduğu kamuoyunca bilinmektedir. F-Tipi emniyet mensupları sizi kandırıyor mu yoksa siz TGB’yi terör örgütü mü zannediyorsunuz? Ayrıca bıçaklı saldırı, darp olaylarına karıştığım yönündeki iddialar tıpkı diğerleri gibi asılsız bir iftiradır."

Daha sonraki eylemlerinde Rektör Prof. Dr. Pakdemirli’nin kendilerine çiçek göndermesine bir anlam veremediklerini kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

"Madem ki benim terör örgütü propagandası yaptığımı iddia ediyorsunuz, neden 300 öğrenci rektörlük kapısına dayandığında telaştan çiçek gönderdiniz? Ben hangi terör örgütünün propagandasını yapmışım? Kamuoyuna bu iddialarınızı ispatlamak ve açıklamak zorundasınız. Bizler yaptığımız eylemlerin arkasındayız. Bu demeçleriniz yargı karşısında sizi daha güç duruma düşürecek. TGB ile uğraşmaya devam ederseniz 300 ile değil 3 bin üniversite öğrencisiyle kapınıza dayanırız. Bu seferde 3 bin öğrenciyi fişlemek zorunda kalan bir rektör olarak tarihe geçersiniz."

Özdemir, son olarak, asılsız iddialarda bulunduğunu öne sürdüğü Rektör Prof.Dr. Pakdemirli hakkında önümüzdeki 2 gün içerisinde suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!