Pahalı safariyi iptal ettiler

Güncelleme Tarihi:

Pahalı safariyi iptal ettiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 00:00

ABD Başkanı Barack Obama’nın ailesiyle birlikte bu ay sonunda Tanzanya ziyaretinde yapmayı planladığı safari turu, olası tehdit durumunda çitaları, aslanları öldürmek üzere keskin nişancı ekibin geziye dahil edildiğinin ortaya çıkmasıyla iptal edildi.

Haberin Devamı

Obama, 26 Haziran-3 Temmuz arası yapacağı, Senegal’den başlayacağı Afrika turunun son ayağında Tanzanya’yı ziyaret edecek, Mikumi Ulusal Parkı’nda safari turuna çıkacaktı. Washington Post gazetesi, önceki gün Gizli Servis belgesine dayandırdığı haberinde geziye, Başkan’ı korumak için piyade tüfekli keskin nişancılardan oluşan bir ekibin de katılacağını yazdı. 60-100 milyon dolar masrafla, gezi Obama’nın son aylardaki en pahalı gezisi olacaktı. Başkan’ın uçağı Air Force One’ın bir saatlik uçuşu 180 bin dolar. Ayrıca, Air Force One’a gezilerde en az 14 limuzin ve 42 destek aracını taşıyan askeri uçaklar eşlik ediyor. Beyaz Saray, Obama’nın safari gezisini, ayrıntıların ortaya çıkmasından sonra iptal etti.

Muhafazakârları kızdırdı

Obama’nin gezisi dışında Beyaz Saray’da önceki gün akşam düzenlenen Lezbiyen, Eşcinsel, Biseksuel ve Transseksüel(LBGT) kutlama etkinliğinde 9 yaşındaki ikizler tarafından kürsüye çağrılması tepki çekti. İlkokul üçüncü sınıftaki Zea ve Luna, eşcinsel kutlamasında sunuculuk yapınca muhafazakâr çevreler, “İşte böyle nesil yetiştiriyorsunuz. Toplumun altını oyuyorsunuz” tepkisinde bulundu.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!