Özürlü olmak ayıp değil, saklamayın

Güncelleme Tarihi:

Özürlü olmak ayıp değil, saklamayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Özürlüler, sakatlara verdiği hizmetler için Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e ‘‘Sevgi kupası’’ verdi. Demirel, toplumun özürlüleri kucaklamasını istedi.

Sakatlar Konfederasyonu Baba'ya sevgi kupası verdi

TÜRKİYE Sakatlar Konfederasyonu (TSK) özürlülere gösterdiği ilgi nedeniyle Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e ‘Sevgi kupası’ verdi. TSK, Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ve Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'na da özürlülere hizmetlerinden dolayı ‘Altın Gül’ ödülü sundu. Sakatlar Haftası etkinliklerinin başlatılması nedeniyle dün Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törende konuşan Demirel, çocuğunu, yaşlısını ve özürlüsünü kucaklamayan toplumun uygar sayılamayacağını belirtti. Bazı ailelerin ‘‘Sanki bir ayıp varmış gibi’’ özürlüsünü topluma takdim etmekten çekindiğini kaydeden Demirel, toplumun bilinçlenmesini ve bu durumu aşmasını istedi.

Başbakan Ecevit ise yakın akraba evliliklerinin doğuştan sakatlıklara yol açtığını ifade etti. Toplumun daha çok eğitilmesi gerektiğine dikkati çeken Ecevit de ailelerin özürlü bireylerini saklamamaları gerektiğini vurguladı. Özürlülerin rahatlığı için mimari yapılara özen gösterilmesi gerektiğini belirten Ecevit, hayırseverlerden daha çok katkı istedi. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Faruk Öztimur da cumhurbaşkanı, başbakan ve kabine üyelerinin özürlülere gösterdiği ilgiyi överek, 57. hükümet döneminde özürlü istihdamının üç katına çıktığını bildirdi. Öztimur'un, tekerlekli sandalyesiyle kürsünün bulunduğu platforma çıkmasını sağlamak üzere önlem alınması ve tüm konuşmaların duyma özürlüler için işaret diliyle anlatılması dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!