Özürlü gence yol engeli

Güncelleme Tarihi:

Özürlü gence yol engeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 10:21

Zonguldak'ta, belediyenin de katkılarıyla evinin arka tarafına yol yaptıran Fidan Kurt, komşusunun evinin önünden geçmesini engellediği için zihinsel ve bedensel engelli oğlunu sırtında taşımak zorunda kalıyor. Anne Kurt, 20 yaşındaki oğlunu tedavi ve eğitime götürmek için her gün 3-4 kez 350 merdiveni inip çıkıyor.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerini arayan Fidan Kurt, engelli olmasının yanı sıra böbreğinde taş bulunan oğlunu hastaneye götürmesi gerektiğini, ancak komşusu A.A'nın evinin önünden geçmelerine engel olması nedeniyle zor durumda kaldığını belirterek, yardım talebinde bulundu.

Verilen adrese gelen polisler, komşu A.A. ile görüşmelerinin ardından yolu kapatan çit ve barikatı kaldırdılar.


Fidan Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 çocuğu olduğunu, 3 yaşındayken rahatsızlık geçiren 20 yaşındaki engelli oğlu Ahmet'in özel eğitim alabilmesi ve tedavisi için yıllardır sırtında merdiven çıkarak sağlık merkezine götürdüğünü söyledi.

Kendisinde de bel fıtığı rahatsızlığı olduğundan oğlunu taşımakta zorlandığını ifade eden Kurt, geçen yıl belediyenin de katkılarıyla A.A'nın kapısının önünden geçen yol yaptırdığını kaydetti.

Haberin Devamı

Kurt, “yol yapılırken A.A herhangi itirazda bulunmamıştı. Burası tamamlanınca komşum, evinin önüne zarar verdiğimiz gerekçesiyle geçişimizi sürekli engelledi, yolu çit ve barikatla kapattı. Oğlumun özel eğitim alabilmesi, böbreğinde taş olduğundan tedavisi için hastaneye götürmek zorundayım. Komşumuz, zamanında evinin önünden geçmemize izin vermeyeceğini söyleseydi, yolu başka taraftan yaptırırdım” dedi.

Anne Kurt, Belçika'dan gelen zihinsel engelli çocuklara eğitim veren 2 öğretmenin ortamı gördüklerini ifade ederek, “bana, 'sizin gibi bu şartlar altında 350 merdiven çıkarak çocuğunu taşıyan annelere şapka çıkartmak gerekir' dediler. Belçikalılar överken, komşumun bu yaptığı insanlığa sığmıyor. Kendisinden şikayetçiyim” diye konuştu.

Fidan Kurt daha sonra, açılan yoldan oğlunu tekerlekli sandalye ile ana yola çıkararak hastaneye götürdü.

Bu arada komşu A.A da ifadesi alınmak polis merkezine götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!