Özgürgün: Cenevre görüşmesinde sürprizler olabilir

Güncelleme Tarihi:

Özgürgün: Cenevre görüşmesinde sürprizler olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 19:59

KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile 26 Ocakta Cenevre'de yapacağı görüşmede “sürprizler olabileceğini” söyledi.

Haberin Devamı

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun, Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi parti temsilcileriyle Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son aşamayla ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve ülkedeki son gelişmeleri değerlendirmek amacıyla yaptığı toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı binasındaki toplantının ardından, parti temsilcileri değerlendirme yaptı.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük'ün partideki genel sekreterlik seçimi nedeniyle toplantıya katılamadığı toplantıda, Kıbrıs müzakerelerinde Rum tarafının sunduğu öneriler ve Türk tarafının pozisyonu hakkında bilgi verildiğini ifade etti.
Özgürgün, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun, 26 Ocaktaki Cenevre görüşmesine gitmeden önce siyasilerle yeniden bir araya geleceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Önemli bir süreçte bulunulduğuna işaret eden Özgürgün, Cenevre görüşmesinde “sürprizler olabileceğini”, bu nedenle bu görüşmeye çok iyi hazırlanmak gerektiğini kaydetti.Açıklama yapan diğer siyasi parti temsilcileri de özetle Kıbrıs müzakerelerinde Rum tarafının zamana oynadığını belirterek, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un müzakerelere zaman sınırlaması koyması gerektiği görüşünü dile getirdi.Öte yandan, UBP'de yapılan genel sekreterlik seçimini, Gazimağusa Milletvekili Ertuğrul Hasipoğlu kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!