Özgür çizgiler

Güncelleme Tarihi:

Özgür çizgiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası bir moda okulu olan ve beş yıldır Türkiye’de de hizmet veren LaSalle Eğitim Merkezi’nin bu yıl sertifika alacak öğrencileri, yarın Atatürk Kültür Merkezi’nde bir defile düzenleyecekler.

Kanada'nın moda üzerine en önemli uluslararası okulu olan LaSalle, Türkiye’de de 1993 yılından bugüne moda tasarımı eğitimi vermeye devam ediyor. Beş yılı aşkın bir süredir moda dünyasına pek çok başarılı tasarımcı yetiştiren merkez, yurtiçi ve yurtdışı yarışmalarda da birinciliği kimseye kaptırmıyor. Yabancı öğretmenlerin denetiminde İngilizce ve bilgisayar destekli grafik bölümünün yanı sıra moda ürünleri pazarlama üzerine de eğitim veren LaSalle'de sertifika alacak olan öğrenciler yapmış oldukları yeni kreasyonlarla yarın büyük sınava çıkıyorlar.

LaSalle Eğitim Merkezi'nde öğrencilerin bir sene içinde yaptığı çalışmalar Atatürk Kültür Merkezi'nde geleneksel havada ‘‘Signature 98’’ başlığı altında moda meraklılarına sunulurken kazanan yine tekstil firmaları oluyor. Birbirinden başarılı ve deneyimli gençleri kazanan moda sektörü böylece dünyaya açılmada hem yabancı dili olan hem de konusunda uzman yeni nesle kavuşmuş oluyor. Düzenlenecek defilede 1997-98 moda çizgileri öğrencilerin tasarımlarıyla farklı bir boyutta izleyicilere sunulurken, yapılan tasarımlarda kalite, dünya modası çizgileri ve dünya moda trendleri ön plana çıkartılmaya çalışılıyor.

Eğitim iki yıl

İki bölüm altında yapılan eğitimden ‘‘moda tasarımı programı’’; öğrencilere bir moda tasarımcısının, stilistin, kalıpçının ve modelistin hangi görevleri üstlendiğini öğretip, kumaş ve doku seçerek hedef pazarların ihtiyaç ve taleplerine cevap arıyor. Ayrıca giysileri eskiz ve atölye çizimleri yaparak tasarlayıp, iki ve üç boyutlu kalıplarda üretiliyor. Normal eğitim koşullarında iki yılda 6 dönem olarak eğitim süresi uygulanan bu program sonrasında ise modaya gönül vermiş gençlere birçok iş alanı kazandırılıyor. İngilizce dil bilgisi olmayan öğrenciler için özel amaçlı yoğun İngilizce kursları veriliyor. Moda ürünleri pazarlaması ise konusunda uzman kişiler yetiştirmek ve bu doğrultuda öğrencilere moda ticaretiyle ilgilenen büyük mağaza, butik ve imalatçıları kapsayan pazarlama etkinliklerini nasıl gerçekleştireceklerini öğretmeyi amaçlıyor. Bu eğitimin içinde çağdaş bilgisayar destekli yönetim teknikleri, pazar ihtiyaçları, bütçe hazırlama, satınalma emri, uluslararası ticaretin kuralları ve tekstil sektörünün Avrupa Gümrük Birliği kapsamında pazarlama etkinlikleri anlatılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!