Özellik zengini Canon EOS 5D

Güncelleme Tarihi:

Özellik zengini Canon EOS 5D
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2005 11:05

Fotoğraf ve görüntü teknolojilerinin lider markalarından Canon, 12.8 megapiksellik EOS 5D’yi tanıttı. EOS 5D, “full frame” hafif CMOS algılayıcısı ve kompakt magnezyum alaşımlı gövdesiyle yeni bir D-SLR kategorisi yaratıyor.

Haberin Devamı

Sadece 810 gram olan EOS 5D, ikinci jenerasyon 35.8 x 23.9 mm CMOS algılayıcı, 3 kare/saniye çekim hızı, 60 büyük JPEG çekebilme özelliği ve 0.2 saniye başlangıç zamanına sahip.

 

Bir karesi 35mm filme eşdeğer olan, 35.8 x 23.9 mm CMOS algolayıcı, fotoğrafçıya büyütme veya kesme yapmadan tam bir görüş açısı sağlıyor. Derinlik alanı üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor ve daha fazla pikselle daha çok ışık yakalayarak görüntü kalitesini artırıyor.

 

Temel özellikler

 

Canon EOS-1D profesyonel kamera serisi gibi EOS 5D de DIGIC II görüntü işlemcisine sahip. Ek olarak “Picture Style” ön ayarları, yeni yüksek çözünürlükte 2.5” LCD ekran, 6 yardımcı AF noktasıyla birlikte 9-noktalı otomatik odak özellikleri sıralanabilir.

 

Haberin Devamı

Ayrıca “Wireless File Transmitter” (WFT-E1) uyumlu EOS 5D’de bulunan özel ayar moduyla kullanıcılar kendi istedikleri ayarları kameraya kaydedebiliyor. Bunun dışında hızlı aktarım için USB 2.0 ve 1/8000 – 30 saniye enstantane hızı bulunuyor.

 

CMOS farkı

 

Canon’un 5 senedir kullandığı CMOS algılayıcılar, geniş ISO hızı aralığı ve parazit önleyici özelliğiyle temiz ve yüksek kaliteli resimler çekmenizi sağlıyor. 8.2 mm pikseller gölgeli, orta tonlu ve yüksek ışıklı alanlarda yüksek performans sergiliyor.

 

Geliştirilmiş kamera kontrolü

 

Yeni “Picture Style” ayarları resim kalitesi üzerindeki kontrolü kolaylaştırıyor.Yapılacak her ayarla fotoğrafçı, resim üzerindeki keskinlik, kontrast, renk tonu ve doygunluk ayarlarını kontol altına alabiliyor.

 

“Picture Style” ayarları:

        Standart

        Portre

Haberin Devamı

        Manzara

        Neutral(Doğal)

        Faithful

        Monochrome (Tek Renk)

 

Ayrıca kullanıcının kendi yarattığı ayarları kaydedebileceği 3 ek giriş de mevcut.

 

Yeni LCD ekran

 

EOS 5D 2.5” 230K piksel LCD ekranıyla dikey ve yatay 170?lik görüş açısına sahip.

 

Otomatik odak

 

Yeni geliştirilen 9-noktalı otomatik odak sisteminin içinde 6 adet görünmez AF yardımcı noktası bulunuyor. BunlarAI SERVO AF modunda seçilen merkez odak noktasını etkileyerek kameranın odak performansını artırıyor.

 

Ergonomik tasarım

 

Ergonomik tasarımlı kompakt gövdenin ölçüleri 152 x 113 x 75 mm ve sadece 810g.

Yeni bir özellik olarak, mod kadranına C (kamera ayarları) seçeneği eklendi. Bu seçenek ile kameranın var olan ayarları kaydediliyor. Daha sonra fotoğrafçı çekim modlarından (M, Av, Tv, P veya Bulb) birine girerek, bu mod ayarlarını istediği gibi değiştirebiliyor ve böylece sayısal ayarları değiştirmeye gerek duymadan mod kadranı üzerinde iki çekim seçeneğine sahip oluyor.

 

Bağlantı

 

Haberin Devamı

Opsiyonel “Wireless File Transmitter” (WFT-E1) ile kabloya gerek duymadan sadece birkaç saniye içinde kaydedilen resimleri bilgisayara aktarmak mümkün .

USB 2.0 Hi-Speed arabirimiyle de resim aktarımı hızlı bir şekilde yapılabiliyor.EOS 5D’de ayrıca resimleri TV ekranında izlemek için bir video çıkışı ve direkt baskı için PictBridge desteği mevcut. Ek olarak kapasiteyi 2GB’a çıkaran iki ayrı kart girişi bulunuyor.

 

Uyumluluk ve aksesuarlar

 

EOS 5D Canon EF lenslerleuyumlu. Bu da fotoğrafçıya odak uzunluğu, 14 ile 600 mm arasında değişen seçenekler sunuyor. Kamera Canon EF 24-105mm f/4L IS USM (hafif, görüntü sabitleyici özelliği olan) lens ile mükemmel performans sağlıyor. Bu lens EF17-40mm f/4L USM ve EF70-200mm f/4L USM’den oluşan Canon f/4L serisini tamamlıyor.

Haberin Devamı

EX serisi flaşlar ve diğer EOS aksesuarlarıyla da kullanılabilen EOS 5D kullanıcıya esnek ve güçlü bir kamera sistemi sunuyor.

 

Yeni Yazılım

 

EOS 5D EOS Dijital Sürücü CD’si v11 ile desteleniyor. CD’nin içinde yeni eklenen, Canon’s Digital Photo Professional (DPP) RAW işlemci yazılım (v. 2.0) bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!