'Özelde de diş tedavisi yapılabilsin'

Güncelleme Tarihi:

Özelde de diş tedavisi yapılabilsin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2006 16:43

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut, vatandaşın özel muayenehanelerden hizmet alabilmesi gerektiğini kaydetti.

Celal Korkut Yıldırım yaptığı açıklamada, Türkiye’de vatandaşın ağız ve diş sağlığı hizmetlerine ulaşamadığını, bunun nedeninin dişhekimlerinin sayısının azlığı değil, sağlık politikalarındaki yanlışlıklardan kaynaklandığını belirtti. Türkiye’de yaklaşık 20 bin dişhekimi bulunduğunu, bunların 4 bin 300’ünün Sağlık Bakanlığı’nda, geri kalanının ise, kendi özel muayenehanelerinde çalıştığını kaydeden Yıldırım, kamuda çalışan dişhekimlerinin yüzde 60’ının da muayenehanesinin olduğunu bildirdi. Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yabancı doktorların Türkiye’de hizmet verebilmesi için yasal düzenleme yapacaklarını belirttiğini anımsattı.

Yıldırım, "Özel muayenehanelerinde ancak yüzde 30, yüzde 40 kapasite ile çalışan dişhekimlerimiz, özel muayenehanelere sevk zinciri kurulmadığından, toplumumuzun ihtiyacı olan ağız ve diş sağlığı hizmetini tam anlamıyla verememektedir" dedi.

Toplumun yüzde 95’inde diş ve diş eti hastalıkları olduğunu bildiren Yıldırım, bu durumun halkın özel muayenehanelerden hizmet alma gerekliliğini ortaya koyduğunu ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!