'Özel yetkili mahkemeler silaha dönüştü'

Güncelleme Tarihi:

Özel yetkili mahkemeler silaha dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 00:30

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Yalova Hava Meydan Komutanlığı ve Yeşilköy Hava Harp Okulu Komutanlığı’nda görevli 10’u tutuklu 16 asker hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Haberin Devamı

İddianamede 14 şüpheli askerin 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. 2 şüpheli askerin ise 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Başsavcılığın onayladığı iddianame İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.  

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Can Tuncay ve Ergün Güçlü’nün hazırladığı iddianamede, mahkemelerin örgüt sorumlularının olduğu, bunların örgütü ilgilendiren davaları takip ettiği ve hâkimlerle görüşerek kararların istenilen yönde çıkması için telkinlerde bulunduğu öne sürüldü. Silahlı terör örgütünün, yargının ne kadar büyük bir güç olduğunu, yargıyı etkili ve operasyonel şekilde kullanmak suretiyle her şeyin yapılabileceğini gördüğü, özel yetkili mahkemelerin, örgütün elinde tüm toplumu dizayn edecek bir silaha dönüştüğü vurgulandı. Yüksek yargıdaki değişimle de örgütün elindeki bu silahın etki alanının zirve yaptığı ifade edildi. 

BAKMADAN GEÇME!