Özel Tim dışarda

Güncelleme Tarihi:

Özel Tim dışarda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesiyle ilgili yargılanan Özel Tim'de görevli Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz ve Ercan Ersoy ile Topal'ın iş ortağı Ali Fevzi Bir için tahliye kararı verildi. Sanıklar hakkında, delillerin büyük bir bölümünün toplanmış olması ve haklarındaki delil durumu gözönüne alınarak, 250'şer milyon lira kefalet karşılığında tahliye kararı verilirken, Topal cinayeti davasından tutuklu sanık kalmadı.

Ali Fevzi Bir dışındaki tutuklu Özel Tim'ci 3 sanık, İstanbul 6 No'lu DGM'de görülen Susurluk davasında 12 Eylül 1997 tarihinde tahliye edildikleri için serbest kalırken, Bir iddianamesi hazırlanmadığı ve DGM'de görülen Susurluk davası kapsamında tutuklu olduğu için cezaevinde kaldı. Bu arada sanıkların yurt dışına çıkışlarına yasak kondu.

Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada Başbakan Mesut Yılmaz'ın avukatları aracılığıyla gönderdiği dilekçe okundu. Dilekçede, Topal'ın öldürülmesi olayına adı karışan ve daha sonra Sedat Bucak'ın koruması olarak görevlendirilen kişilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadeleri sırasında, bu fiili işlediklerini itiraf ettikleri ve bu itirafların kasede alındığı şeklinde Yılmaz'a bilgi geldiği, ancak kasetin bir örneğinin kendisine iletilmediği vurgulandı. Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mürsel Cansu ve Orhan Nizam Arslan'ın ihbarı üzerine yapılan soruşturma sonucu azmettirici olduğu iddia edilen Özer Çiller hakkında da takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

Tanık olarak dinlenen Selvi Özmen, Oğuz Yorulmaz'ın kendisini 'Mehmet Özbay' kimlikli Abdullah Çatlı ve Gonca Us ile tanıştırdığını söyledi. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Kemal Yazıcıoğlu'nun talimatla ifadesinin alınması için tekrar yazı yazılmasına, Topal'ın avukatı Ekrem Marakoğlu'nun tanık olarak çağrılmasına, Sami Hoştan'ın gıyabi tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen özel timciler Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz ve Ercan Ersoy, dün saat 17.00 sıralarında 3 ayrı otomobille Metris Cezaevi'nden çıktı. Tahliyeyi duyan yaklaşık 60 kişi, cezaevi kapısında toplandılar. Tahliyeden önce kesilen 12 kurbanlık koç cezaevine bağışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!