Özel harekat şov

Güncelleme Tarihi:

Özel harekat şov
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

29 Ekim gecesi THY uçağını kaçıran hava korsanına karşı başarılı bir operasyon gerçekleştiren özel harekat timleri, dün gerçek mermilerle tatbikat yaptılar. Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican'ın da katıldığı takbikatta, özel tim mensupları İsrail yapımı Uzi ve Jeriko-Desert Eagle silahlarla yaptıkları atışlarda tüm hedefleri 12'den vurdular.

Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay komutasındaki timler, Gölbaşı'nda gerçekleştirilen tatbikatta, önce kendilerine silah çeken kişileri, silahsız olarak etkisiz hale getirme tekniklerini gösterdiler. Timler, daha sonra 25 metreden hedeflere nokta atışı yaptılar.

Tatbikatta ilk kez İsrail yapımı Uzi makineli tabancalar ile Jeriko-Desert Eagle tabancalar basın önünde kullanıldı. Sürünerek, takla atarak ve koşarak hedefleri imha eden özel tim, koridor geçişi tekniğiyle temsili terörist kampını da yerlebir etti.

Otobüs kaçıran teröristleri de etkisiz hale getiren özel tim, bir binayı işgal edip içerdekileri rehin alan teröristleri ise karadan ve havadan düzenlenen operasyonla imha etti.

Tatbikatta özel timin kullandığı tüm silahlar ve patlayıcılar da sergilendi. Silahlar arasında, İsrail yapımı Uziler ile bunların susturucuları dikkat çekti. Bin 200 metreden hedefi vuran Bixi makineli tüfek, Kaleşnikof, uzun namlulu Galil piyade tüfeği, G-3 ve M-16 piyade tüfekleri, bombaatarlı M-16, 600 metreden nokta atışı yapılabilen 50 kalibrelik (12.7 mm.) Şteyr ve Kanas keskin nişancı tüfeği, RPG-7 roketatar, havan topu, lav, pompalı ve otomatik yivsiz tüfekler (Shutgun) dikkat çeken silahlar arasındaydı. Ayrıca mesafe ölçüm cihazı, termal kamera, gece görüş dürbünleri de sergilendi.

İyi ki varsınız

Operasyondan sonra özel tim personeliyle sohbet eden Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican, ‘‘Özel harekatçı memurların kahramanca görev yaptığını gördüm. Türk halkının size güvenmekte ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gördük. Sizler Güneydoğu'da da kahramanca görev yaptınız. 142 şehit verdiniz. Özel time bugün de ihtiyaç var’’ dedi. Bilican, 29 Ekim gecesi uçak kardıktan sonra ölü ele geçirilen korsanı, ikna edebilmek için 7 saat uğraş verdiklerini de anlattı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!