Özcan kardeşler kuş gribini yendi

Güncelleme Tarihi:

Özcan kardeşler kuş gribini yendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 14:26

Van'da kuş gribi tahlil sonuçları pozitif çıkan Ayşegül ve Yusuf Özcan kardeşler hastalığı yendi ve taburcu edildi.

Haberin Devamı

Başhekim Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Özcan kardeşlerden tahlil sonuçları negatif çıkan 16 yaşındaki Hatice Özcan’ın da taburcu edildiğini belirterek, “Pozitif çıkan iki hastamız uyguladığımız tedaviye olumlu cevap verdi. Biz de hastalarımız iyileştikleri için taburcu ettik. Şu anda ikisi pozitif 25 hastamız kuş giribi tedavisi görüyor. Genel sağlık durumları gayet iyi” dedi.

Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde kanatlı hayvanlara temas eden ve 21 gün önce kuş gribi şüphesiyle Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Özcan kardeşlerden tahlil sonuçları pozitif çıkan Ayşegül ile Yusuf Özcan kardeşler taburcu edildi.

Tahlil sonuçları negatif çıkan 16 yaşındaki ablaları Hatice Özcan da taburcu olurken, kuş gribini yenmeyi başaran Özcan kardeşler, ailelerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Haberin Devamı

Baba Şamil Özcan, eşiyle birlikte 8 çocuğunu kuş gribi şüphesiyle hastaneye getirdiğini, bunlardan Ahmet, Mehmet, Mustafa, Hakan, Rümeysa ve eşi Refika’nın birkaç gün önce taburcu edildiğini söyledi.

Özcan, sonuçları pozitif çıkan Ayşegül ve Yusuf’un da kuş gribini yenmesinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, “8 çocuğumu tekrar bir arada gördüğüm için çok mutluyum. 2 çocuğumda kuş gribi çıkması bizi çok korkutmuştu. Onlar kuş gribini yenmesi bizi çok mutlu etti. Tüm çocuklarımla bir arada olmanın sevincini yaşıyorum. Çocuklarımın tedavisini yapan doktorlara teşekkür ediyorum” dedi.

İKİSİ POZİTİF 25 HASTA TEDAVİ GÖRÜYOR

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde başgösteren ve 4 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan kuş gribi nedeniyle Van YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bugüne kadar 591 kişinin başvurduğunu kaydetti. Şahin, tedavi gören 14’ü çocuk 18 kişiyi dün akşam saatlerinde taburcu ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Şüphe üzerine gelen 591 kişiden 120’sine ayakta koruyucu tedavi uygulandı. Şu anda 17’si çocuk 25 kişiye kuş gribi tedavisi uygulanıyor. Bunlardan yalnızca her ikisi de 5 yaşındaki Yusutf Tunç ile Özcan kardeşelerin amcalarının oğlu Muhammet Özcan'ın sonuçları pozitif. Ancak her iki çocuğun da genel sağlık durumları iyi.”

Haberin Devamı

YOĞUN BAKIMDA HASTA YOK

Bugüne kadar 103 kişinin taburcu edildiğini hatırlatan Doç. Dr. Şahin, “Muhammet’in durumunda hızlı bir iyileşme görülüyor. Bu sevindirici bir haber. Hastanemizde hiçbir hastaya oksijen tedavisi uygulanmıyor ve yoğun bakımda olan hastamız yok. Sonuçları pozitif çıkan Ayşegül ve Yusuf Özcan da tedavilerine olumlu cevap verdi ve biz de bu hastalarımızı dün akşam saatlerinde taburcu ettik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!