Özbekistan'da en büyük GSM operatörüne durdurma

Güncelleme Tarihi:

Özbekistanda en büyük GSM operatörüne durdurma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 22:56

Özbekistan'da faaliyet gösteren en büyük GSM şirketi MTS'nin faaliyeti geçici olarak durduruldu. Ülke genelinde 9 milyondan fazla abonesi bulunan Rus sermayeli GSM operatörü MTS'nin lisansı, şirketin yasaları ve kuralları birkaç defa ihlal etmesinin ardından Özbekistan İletişim ve Komünikasyon Kurumu'nca 17 Temmuz'da saat 18.00 itibarıyla geçici olarak durduruldu.

MTS'ten yapılan yazılı açıklamada, cep telefonu numaralarının abonelere ait olarak kalacağı, şirketin, söz konusu sorunu en kısa zamanda çözmeye çalışacağı belirtildi.

MTS'nin faaliyetinin geçici olarak durdurulmasının ardından MTS aboneleri iletişim sorunu yaşadı. Cep telefonu numaraları çalışmayan MTS aboneleri, ülkedeki diğer cep telefonu operatörlerinin ofislerine adeta akın etti.

Bunun sonucunda, diğer cep telefonu operatörleri ofislerinde ise çok geç saatlere kadar devam eden uzun kuyruklar oluştu. Cep telefonu numarası almaya
yönelik yoğun ilgiden dolayı bu ofislerde zaman zaman izdiham yaşandı.

En büyük cep telefonu şirketi konumundaki MTS'nin faaliyeti, Özbekistan İletişim ve Komünikasyon Kurumu'nca yayımlanan karar ile 17 Temmuz saat 18.00 itibarıyla 10 günlüğüne geçici olarak durdurulmasını fırsat bilen ülkedeki diğer cep telefonu şirketleri ise MTS abonelerinin diğer cep telefonu şirketlerinden yeni telefon numarası almaya yönelik yoğun talebini karşılamak için çalışma mesaisini “son müşteri kalıncaya kadar” uzattığını açıkladı.

Daha önce, Özbekistan Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu MTS GSM operatörü hakkında, ülke genelinde 200'den fazla lisansı olmayan baz istasyonu kurma, vergi kaçakçılığı ve diğer suçlardan dolayı suç duyurusundan bulunmuş, bunun ardından, şirketin ülkedeki üst düzey bazı yöneticileri tutuklanmıştı.
Toplam 25 milyona yakın cep telefonu abonesi olan Özbekistan'da, üçü GSM, ikisi ise CDMA standardında olmak üzere toplam 5 şirket faaliyet yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!