Oyuncak Müzesi 'Oscar' adayı

Güncelleme Tarihi:

Oyuncak Müzesi Oscar adayı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 11:49

2005 yılında İstanbul Göztepe’de kurulan Oyuncak Müzesi müzeciliğin ‘Oscar’ı olarak nitelendirilen, bu alandaki en önemli ödüle aday oldu.

Haberin Devamı

Avrupa Müzeleri Forumu (EMF) tarafından verilen ödüle Türkiye’den adaylığı kabul edilen tek müze Oyuncak Müzesi.  Müzeciliğin “Oscar”ı olarak kabul edilen EMF ödülleri, her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Avrupa Müzeleri Forumu’nda açıklanır. EMF’nin 2011 ödüllerinin hangi müzelere verileceği 21 Mayıs 2011’de Almanya’nın Bremerhaven kentinde açıklanacaktır.

Oyuncak Müzesi Oscar adayı

Avrupa Müzeleri Forumu, ödüle başvuran müzeler arasında bir seçim yaparak, İstanbul Oyuncak Müzesi’ni ödüllere aday göstermiştir. Yapılan değerlendirmede Oyuncak Müzesi’ni Sunay Akın’ın edebiyatçı kimliğiyle kazandığı birikimle kurması, ailesinden kalma tarihi bir köşkü ticari amaçlı bir yapı yerine müzeye dönüştürmesi ve sergilenen eserlerin niteliğiyle müzenin tasarımı etkili olmuştur.

Haberin Devamı

Ödüle 2010 yılında da katılan İstanbul Oyuncak Müzesi, 2011 EMYA Ödülleri finaline seçici kurul tarafından Türkiye’den adaylığı kabul edilen tek müzedir.

Oyuncak Müzesi Oscar adayı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!