"Oyuncak ayı hastane" projesi

Güncelleme Tarihi:

Oyuncak ayı hastane projesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2010 14:13

Türk Kızılayı İstiklal Şubesi, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tıp Öğrencileri Uluslararası Komitesi (TurkMSIC) işbirliğiyle düzenlenen “Oyuncak Ayı Hastanesi” projesi İstek Vakfı Özel Atanur Anaokulu'nda başlatıldı.

Proje Koordinatörü Bahar Güneş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yurt dışında “Teddy Bear Hospital” adıyla uygulanan projeyi Türkiye'de de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Projede, TurkMSIC üyesi Marmara, Yeditepe, Çapa ve Cerrahpaşa tıp fakültelerinde eğitim gören yaklaşık 150 öğrencinin yer aldığını belirten Güneş, etkinliğe 400'e yakın anaokulu öğrencisinin katılmasını beklediklerini ifade etti.

Güneş, projede, 3-7 yaş arası çocukların ebeveyni oldukları hasta oyuncaklarıyla sembolik hastaneye geldiklerini ve onları eğlenceli ve eğitici bir şekilde tıp öğrencilerine tedavi ettirdiklerini anlatarak, “Amacımız, çocukların doktor korkularını yenmek. Burada onlara muayene yöntemlerini ve araçlarını tanıtıyoruz, onlarla oynuyoruz. Burada kendi oyuncaklarını tedavi ettiriyorlar. Bu şekilde de kendileri üzerinden değil de oyuncakları üzerinden tedaviyi öğreterek korkularını yenmeye çalışıyoruz. Çocuklar, kendileri değil de oyuncakları hasta olunca daha az korkuyor” dedi.

Muayene bittikten sonra öğrencilere sertifika, oyuncak doktor seti, balon ve süt verdiklerini belirten Güneş, onları bu şekilde cesaretlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Güneş, geçen yıl projeyi altı kez uyguladıklarını ve 500'den fazla anaokulu öğrencisine hizmet verdiklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!