Oyun değil sanki gerçek

Güncelleme Tarihi:

Oyun değil sanki gerçek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2005 00:32

Evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı veya bir arkadaşınızla aynı evi paylaşmayı düşünüyor ve başınıza gelecekleri önceden yaşamak istiyorsanız Sims 2’yi deneyin. The Sims, yeni milenyumda oyun sektörünün yönünü değiştirdi ve kısa bir zaman içinde PC oyunları sıralamasında ilk sıraya oturdu.

Oyunun bir sonraki jenerasyonu The Sims 2’de oyuncular ilk defa Sim’lerini tüm ömürleri boyunca kontrol ediyorlar. Yapılan her seçimin Sim’lerin üzerinde bağlantılı ve dramatik bir etkisi var. Gerçek hayatla iç içe olan bu tamamıyla yeni oyuna eklenen DNA gibi genetik özellikler oyuncuya daha gerçekçi ve derin bir Sims deneyimi sunuyor. Tüm bunlar sizi Sim’lerin yepyeni, hayat bağlantılı 3B oyununda bekliyor. The Sims 2’deki çılgın, tahmin edilemez yaşam yolculuklarını takip etmek için siz de hikayeye katılın.

Her yaşa hitap ediyor

Kadınların büyük kısmı bilgisayar oyunu sevmez ve oyuna zaman ayırmayı büyük bir kayıp olarak görür. Fakat nadiren, kadınların da ilgi duyacağı türden oyunlar çıkıyor piyasaya. The Sims serisi ise bunların en başta geleni. Son ayların en popüler oyunu haline gelen ‘The Sims 2’nin yüksek oranda bağımlılık yaptığını söyleyebiliriz. Çevresiyle ve insanlarla sürekli iletişim kuran ve normal bir insanın ihtiyaçlarına sahip Sim’ler hayatın gözden kaçan pek çok detayını önümüze seriyor. The Sims 2’ye oyun demek basit kaçar. Hayatın kontrol ve müdahale edilebilir bir yansıması; kimilerine göre ise bir yaşam simülasyonu.

Bu oyunun en güzel yanlarından biri, sırf eğlence olsun diye Sim’lerinizi şekilden şekile sokabilme yetkisine sahip olmanız. Örneğin, Ramazan ayında evdeki yetişkin Sim’lere oruç tutturabilirsiniz. Oyunda böyle bir seçenek yok. Ama gece uykusundan kaldırıp yemek yedirince, gün boyunca da aç bırakınca farkında olmadan sevap edinmiş oluyorlar. Ayrıca komşular arasındaki ilişkiler de çok çarpıcı ve pembe dizileri aratmayacak biçimde karışık olabiliyor. Oyunda ilerledikçe kim kimle ne yapıyor diye not almak faydalı olabilir.

ÖZEL HAYATLARI DA VAR

The Sims serisinin bu yeni versiyonunda Sim’lerin sosyal ilişkileri çok daha geniş; kendi yaşam alanlarını şekillendirebiliyorlar, ne istediklerini ve istemediklerini çok iyi biliyorlar. Ama hepsinden önemlisi, her bir Sim’in kendilerine özel yaşam hikayesi var. Günlük hayatta yaşanan pek çok küçük detay oyunu renklendiren ve oynayan kişiye keyif veren özellikleri oluşturuyor. Sayfalar dolusu anlatılabilecek The Sims 2’yi bu sayıda hem ana hatlarıyla tanıtmaya, hem de ilginç detayları ve püf noktalarını sunmaya çalıştık.

İLGİNÇ DETAYLAR VE İPUÇLARI

Bir sonraki jenerasyon simülasyonu: Sim’leriniz büyüdükçe kim olduklarına, kararlarına ve davranışlarına göre hafıza toplamaya başlıyor. Sim’lerinize hayatın büyük anlarında, bunun önemini kavramaları için rehberlik ederken, hala eğlenmeye devam edebilirsiniz. Sim’ler hayatlarındaki ilk adımı atarken ve evlenme teklif ederken, onlara hayatlarının bu en önemli olaylarından başarıyla çıkması için yardım etmelisiniz.

Bir sonraki Sims jenerasyonu: The Sims 2’deki Sim’ler çok daha zeki, bilinçli ve çevrelerindeki diğer Sim’lere karşı daha fazla sorumluluk sahibidirler. The Sims 2’de Sim’lerin DNA’sı var ve fiziksel özellikleri ve karakterleri çocuklarına da geçiyor. Sims’ler kendi atalarına benziyorlar ve onlar gibi davranıyorlar. Gerçeği yansıtan bu oyunda Sim’erin görüntüsü de değişiyor.

Bir sonraki 3D jenerasyonu: Tamamıyla yeni 3D motoru, The Sims 2 dünyasını daha gerçekçi ve dinamik bir hale getiriyor. Sim’lerinizin yüzündeki ifadeyi görmek için buzdolabındaki yiyeceklere zum yaparak onları en ince ayrıntısına kadar inceleyin

Bir sonraki özelleştirme Jenerasyonu: Bütün olarak yeni ‘bir Sim yarat’ özelliği size geniş seçenekler arasından bir yüz, saç şekli ve kıyafet seçme imkanı tanıyor. The Sims 2’de oyuncular hayallerindeki evi yaratabiliyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!