oynamak suç

Güncelleme Tarihi:

oynamak suç
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2002 01:48

Belediye Yasakları Maktu Ceza Listesi'ne göre kartopu oynamak, altı kayan ayakkabıyla yürümek, kızakla kaymak yasak! İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri bu yasaklar çerçevesinde geçen yıl 1334 kişiye toplam 46 milyar 354 milyon 604 bin liralık ceza kesti.

Kar altındaki Türkiye'de, karın keyfini çıkarmak isteyenler önce düşünmek zorunda kalacaklar. Çünkü ‘‘Belediye Yasakları Maktu Ceza Listesi’’ne göre kartopu oynamak, altı kayan ayakkabıyla yürümek, kızakla kaymak yasak!

Eğer altı kayan bir ayakkabı giyiyorsanız, arkadaşlarınızla kartopu oynamak ya da kızakla kaymak istiyorsanız dikkat edin, çünkü eğer zabıta ekipleri sizi bu eylemleri yaparken yakalarsa 54 milyon 526 bin 24 lira para cezası var.

Kartopu oynamaya cezai müeyyide haline getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Belediye Yasakları Maktu Ceza Listesi 66. maddesi şöyle:

‘‘Yollarda ve meydanlarda kayar ayakkabılarla yürüyenlere, tekerlekli patenlerle veya buz pateni ile kızakla kayanlara, kartopu, futbol vs. oynayanlara, oyuncak tüfekle atış talimi yapanlara, uçurtma uçuranlara, 8 Kasım 1995 tarih ve 22457 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 95/7492 sayılı Bakanlar Kurulu kararı gereğince yeniden düzenlenen Belediye Yasakları Maktu Listesi'ne göre para cezası uygulanır.’’

1334 KİŞİYE CEZA KESİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri bu yasaklar çerçevesinde geçen yıl 1334 kişiye toplam 46 milyar 354 milyon 604 bin liralık ceza kesti. Bu para cezası her yıl devletin belirlediği değerleme oranında artıyor. Örneğin 2001'de kartopu oynamanın cezası 35 milyon lirayken 2002'de bu rakam 54 milyon liraya çıktı.

Bu yasakların halk güvenliği için önemli olduğunu belirten yetkililer, ‘‘Koruma alanı içinde birbirine kar atabilirsin, kızakla kayabilirsin. Bu gayet normal. Yönetmelik bunları umumi yerlerde yapma diyor. Umumi yerlerde yapıldığı zaman tehlike arzediyor. Bu nedenle yasaklar faydalı’’ görüşünü dile getiriyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!