Oy pusulası 2015 - 7 Haziran seçimleri Oy pusulasında partiler kaçıncı sırada?

Güncelleme Tarihi:

Oy pusulası 2015 - 7 Haziran seçimleri Oy pusulasında partiler kaçıncı sırada
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2015 10:19

Bugün gerçekleşecek (7 Haziran) ve 54 milyon seçmenin oy kullanacağı genel seçimde, seçmen sayısından 15 milyon daha fazla oy pusulası basıldı. Bağımsız isimlerin de eklenmesiyle 1 metre uzunluğunda olan oy pusulasında hangi parti kaçıncı sırada? İşte partilerin 7 Haziran genel seçimlerinde oy pusulasındaki yerleri...

Haberin Devamı

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde oy pusulasında toplam 20 parti yer alıyor. MHP 11, HDP 12, CHP 14, AK Parti 15. sırada yer alıyor. Oy pusulalarında, o ildeki bağımsız adaylar ile parti adaylarının isimleri de yer alıyor. Siyasi partilerin oy pusulasındaki sıralaması ise şu şekilde:

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Oy pusulası 2015 - 7 Haziran seçimleri Oy pusulasında partiler kaçıncı sırada

1- DYP
2- Anadolu Partisi
3- Hak ve Özgürlükler Partisi
4- Komünist Parti
5- Millet Partisi
6- Hak ve Adalet Partisi
7- Merkez Parti
8- Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi
9- Halkın Kurtuluş Partisi
10- Liberal Demokrat Parti
11- MHP
12- HDP
13- Saadet Partisi
14- CHP
15- AK Parti
16- DSP
17- Yurt Partisi
18- Demokrat Parti
19- Vatan Partisi
20- Bağımsız Türkiye Partisi

Haberin Devamı

SEÇİM SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

OY PUSULASI SEÇMENLERİ RAHATSIZ ETTİ

İstanbul'da oy kullanan seçmenler oy pusulalarının tasarımından dolayı karışıklıklar yaşadı. Çok sayıda bağımsız adayın olması sebebiyle, bu seçimde sadece İstanbul'da oy pusulalarının tasarımı değiştirildi. Daha önce gerçekleşen seçimlerde, siyasi partilerden sonra bağımsız adaylar pusulalarda sağa doğru dizilmişti. Ancak bu seçimde bağımsız adaylar partilerin altına hizalandırılarak pusulalara yerleştirildi.

Partilerin ve bağımsız adayların oy pusulasında bu şekilde yer alması, oy kullananların mührü basarken hata yapmalarına neden oldu. Bazı seçmenler partiye oy vermek isterken, bağımsız adaya mühür bastılar.

OY KULLANIRKEN DİKKAT!

Siyasi partilere oy vermek isteyen seçmenlerin çizginin üstündeki alana, bağımsız adaya oy vermek isteyen seçmenin ise sadece çizginin altına mühür basması gerekiyor.

Oy verme saatleri

Seçmenler, tüm yurtta, 7 Haziran Pazar günü 08.00-17.00 saatlerinde oy verecek. Saat 17.00'ye geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanacak.

Oy verme yerleri

Kapalı oy verme yerleri, oyların gizliliğini ve seçmenlerin oylarını tam bir serbestlik içinde vermelerini sağlayacak, dışarıdan içerisinin gözetlenmesine imkan bırakmayacak durumda hazırlanacak.

BAKMADAN GEÇME!