Oval Ofis'te romantik veda

Güncelleme Tarihi:

Oval Ofiste romantik veda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın bir numaralı lideri Clinton ile Beyaz Saray'ın tombul stajyerinin sıradışı aşk öyküsünün romantik ayrıntıları ortaya çıktı. Kimliğinin gizli kalmasında ısrarlı kaynakların verdiği bilgiye göre, Bill-Monica aşkı, Kasım 1995'te başladı ve 28 Aralık 1997'de Oval Ofis'te son kez buluştular. Başkan, Monica Lewinsky'ye çikolatadan kilime kadar bir dizi hediye verdi.

BEYAZ Saray eski stajyeri Monica Lewinsky'nin ABD Başkanı ile ilişkisinin sadece sıradışı değil, hayli derin ve romantik olduğu anlaşıldı. Clinton'ın büyük jüriye ifadesine yakın olan kaynaklar, önceki gün Beyaz Saray'daki kırık aşk öyküsüyle ilgili çok özel ayrıntıları açıkladılar. Söz konusu kaynaklara göre, Başkan ile stajyer, son kez 28 Aralıkta Oval Ofis'te buluştular ve Clinton hediyelerle aşkına veda etti.

ÖNEMLİ İPUÇLARI

Lewinsky, Paula Jones'un cinsel taciz davasında yeminli ifade vermeye çağrıldığı dönemde, Başkan ile gizlice bir araya geldi. Bir pazar sabahı, 28 Aralıkta, Oval Ofis'te 15-20 dakika görüştüler. Clinton, Lewinsky'ye Alaska'dan getirilmiş oyma taşlarla birlikte çeşitli armağanlar verdi. Bunlar, çiftin son kez görüşmesini ele veren ilk ayrıntılar ve Başkanın adaleti yanıltıp yanıltmadığını araştıran Savcı Kenneth Starr için çok önemli ipuçları. Aynı kaynaklar, Başkan'ın büyük jüriye ifadesinde Monica Lewinsky'ye kilim, broş ve oyma taş hediye ettiğini, ancak 28 Aralık sabahı Başkan'dan üç hediye daha geldiğini belirttiler. Clinton, bir kutu çikolata, özel bir güneş gözlüğü ve üç yıldır ailesiyle birlikte tatil yapmakta olduğu Martha's Vineyard'daki Black Dog mağazasından alınmış bir paket. O günlerde Başkan bu hediyelerin veda hatırası olduğunu söylemiş, Monica Lewinsky ise Clinton'ın yakın dostu Vernon Jordan desteğiyle iş bulabilmek için New York'a gitmişti. Savcı Starr, Clinton'ın hediyeleri Lewinsky'den geri isteyip istemediğini araştırıyor.

Hediyelerin Lewinsky'nin Paula Jones davasındaki tanıklığı arifesinde ‘‘sus payı’’ olabileceği de iddia ediliyor. Başkanın avukatları ise, ‘‘Clinton dostlarına ve yardımcılarına bu tür hediyeler verir. Armağan olayı abartılacak bir mesele değil’’ diye Oval Ofis'te yaşanan romantizmi örtmeye çalıştılar.

GERİ İSTEDİ

İki kez ifade veren Monica Lewinsky, ‘‘Clinton ile anlaşmıştık. Bana verdiği hediyelerini sekreteri Betty Currie'ye teslim edecektik’’ demişti. Lewinsky, Başkan'dan bir tişört, bir broş, şiir kitabı ve ufak tefek armağanlar aldığını belirtmişti.

Başkan, Lewinsky'nin sözlerini yalanlamış, böyle bir talimattan haberi olmadığını söylemişti. Clinton'ın hediyelerin iadesi isteğiyle ‘‘Yeminli ifade vermeye çağrıldığından onları yok et’’ mesajı vermiş de olabileceği belirtiliyor.

Clinton'ın geçen pazartesi büyük jüriye itirafında, Lewinsky ile hemen hemen 6 kez birlikte olduğunu, ilişkilerinin 1995 sonlarında ya da 1996 başlarında başladığını, 1997'de ise bir kez buluşabildiklerini söyledi.

Bu arada Amerikalılar , mavi elbiseyle birlikte liderliği lekelenen ABD Başkanı Bill Clinton’ın yerine kimin geleceğini de tartışmaya başladılar. Time Dergisi, Clinton’ın mutlak sadık adamı Başkan Yardımcısı Al Gore için ‘ABD’yi 21. yüzyılda temsil edebilir mi?’ sorusunu sordu ve bir tartışma başlattı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!