Oturulacak bina çok, şüphe eden bize başvursun

Güncelleme Tarihi:

Oturulacak bina çok, şüphe eden bize başvursun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 00:00

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve İTÜ’den bilim insanlarıyla birlikte basın toplantısı yaparak, son durumla ilgili açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Bayraktar 7 bin 69 binada bulunan 20 bin hanede yapılan incelemelerde 5 bin 250 hanenin oturulamaz olduğunun tespit edildiğini söyledi. Bayraktar, şunları söyledi: “5 köyümüz tamamen yıkıldı. Toplam 7 köyümüzü yeniden inşa edeceğiz. Şu anda şok nedeniyle kimse evine girmiyor. Ancak oturulacak çok bina var. Binasına girmeye şüphe eden vatandaşlarımız, bize ulaşıp evlerini kontrol ettirebilirler” dedi. Eker ise çiftçilerin borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiğini ve depremde
45 köyde 3 bin 88 hayvan barınağının çöktüğünü ifade etti. Eker, “Hayvanlar için çadır barınaklar yaptırıyoruz. Bu çadırlarda hayvanların tüm ihtiyaçları giderilebilecek. Ayrıca hayvanı telef olanların bu zararı tazmin edilecek” diye konuştu.

Şişli Belediyesi, evleri yıkılan aileyi getirtti

Haberin Devamı

VAN’da meydana gelen depremde evleri yıkılan Tüzün Ailesi’nin 12 bireyi, İstanbul Şişli Belediyesi’nin tahsis ettiği bir otobüsle İstanbul’a getirildi. Aileyi, Şişli Belediyesi önünde karşılayan Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, belediye çalışanlarının alkışları arasında aile üyelerinin tek tek ellerini sıktı. Daha sonra aile üyelerini makamında ağırladı. Sarıgül, burada yaptığı açıklamada, Tüzün Ailesi’nin geceyi bir otelde geçireceğini, bugünden itibaren de belediyenin tahsis edeceği bir eve yerleştirileceğini, çocuklar eğitimden mahrum kalmasın diye 1 yıl boyunca bu evde misafir edileceğini söyledi.             A.A.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!