Otomobillerini kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Otomobillerini kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Refahyol dönemindeki bakan ve bürokratların kullandığı 86 otomobil ve 150 kadar cep telefonunun peşine düşen Devlet Bakanı Metin Gürdere, sonunda hepsini geri almayı başardı. Gürdere, ‘‘Allah'a şükür eksiklerimizi tamamladık'' dedi.

Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanı Metin Gürdere, eski bakan ve bürokratlardaki toplam 86 otomobille, 150'ye yakın cep telefonunu sonunda kurtardı. Mercedes otomobillerden birinin Özer Çiller'e tahsis edildiği ortaya çıktı. Gürdere, otomobilin ‘eş durumundan Özer Çiller'e' verildiğini belirtirken, ‘‘Otomobil geldi, ama durumu pek de iyi değil'' dedi.

Gürdere, ilk kez Hürriyet'te çıkan haberle, diğer kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerine tahsis edilen araç gerecin peşine düştüğünü açıklamıştı. Otomobillerin kimlerde olduğuna ilişkin çizelge de yapan Gürdere, gelen her otomobil ve telefonu işaretledi. Gürdere, girişiminden sonra kendisini arayan çok sayıda siyasi olduğunu belirterek, ‘‘Tüm otomobiller tek tek dönmeye başladı. Bunların bir kısmını Başbakanlığa bırakmışlar. Sonuçta otomobiller ve telefonlar devlete döndü'' dedi.

ÖZER BEY, HOR KULLANMIŞ

Sadece hafta sonu hasılatının 3 otomobil, 12 telefon olduğunu kaydeden Gürdere ‘‘Tek tek bunları hasılat bölümüne yazıyordum, Allah'a şükür eksiklerimizi tamamladık'' dedi. Gürdere, Tansu Çiller'e Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla 18 otomobil tahsis edildiğini belirterek, ‘‘Bunlar geçen hafta Başbakanlık aracılığıyla bize ulaştırıldı. Mercedes'lerden biri Özer Çiller'e tahsis edilmiş. Bize geldi. Ancak durumu pek iyi değil, hor kullanılmış'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!