Otomobil Harşit Çayı'na uçtu

Güncelleme Tarihi:

Otomobil Harşit Çayına uçtu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 10:20

GÜMÜŞHANE’nin Torul İlçesi’nde kontroldan çıkan otomobil, bariyerleri aşarak Harşit Çayı’na uçtu.

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE’nin Torul İlçesi’nde dün gece hafif ticari araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Harşit Çayı’na uçtu. Uzun süren çalışmalar sonrasında nehirden boş olarak çıkartılan aracın Alim Kandaz adındaki emekli işçiye ait olduğu belirlendi. Araçta sürücü dışında başka bir kişi olup olmadığı da araştırılıyor.

Kaza gece yarısı saat 00.15’de meydana geldi. Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Torul İlçesi’nin çıkışında kontrolden çıkan hafif ticari araç, önce yan yattı, sonra da sürüklenerek Harşit Çayı’na yuvarlandı. Olayı, evinin penceresinden izleyen Ali Osman Öztürk’ün ihbarı sonrasında kurtarma çalışmaları başlatıldı. Olayın şahidi olan Öztürk, "Camdan dışarı bakarken Gümüşhane yönüne giden bir aracın yan yatıp kaydığını gördüm. Yolun kenarına kadar gelen araç bankete çarpınca havalandı ve dereye uçtu. 112 ve 155 arayarak olayı yetkililere haber verdim" dedi.

Haberin Devamı

Aracı çıkartmak için bölgede dün gece başlayan çalışmalar bu sabah hız kazandı. Dalgıçların çalışması sonrasında halatlarla bağlanan araç Harşit Çayı’ndan vinçle çekilerek çıkartıldı. Plakaları bulunamayan ve boş olan Peugeout Expert marka aracın motor ve şase numaraları belirlendikten sonra, plakasının 29 AK 255, sahibinin de Torul ilçesinde ikamet eden emekli işçi Alim Kandaz olduğu saptandı. Kazayla ilgili araştırma ve bölgede arama çalışmaları sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!