Otomobil dolandırıcılarına gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Otomobil dolandırıcılarına gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2007 16:48

Bursa, Antalya, İzmir ve Ankara'da, 8 otomobilin kaydını üzerlerine geçirerek sahiplerini dolandırdıkları öne sürülen 2 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde 07 plakalı bir otomobilden şüphelenen güvenlik güçleri, yaptıkları soruşturmada, aracın Antalya Emniyet Müdürlüğünce arandığını tespit etti. Otomobili takip eden ekipler, içindeki Kerem D. (25) ve Mustafa A'yı (34) bir PTT şubesinde havale teslim alırken yakaladı.

Zanlıların, gazete ilanıyla otomobillerini satan vatandaşlarla irtibata geçtikleri, anlaşma sağladıkları araç sahiplerine bir miktar peşinat verdikten sonra, “Paramız 3 gün sonra gelecek. Biz aracın kaydını üzerimize alalım. Paranızı 3 gün sonra veririz” dedikleri öğrenildi.

Daha sonra otomobilleri başka kişilere satan zanlıların, bu yöntemle Antalya'da 3, İzmir ve Ankara'da 2'şer, Bursa'da da bir araç sahibini dolandırdıkları bildirildi.

Haberin Devamı

Zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili 1 kişinin daha arandığı kaydedildi.

OTOMOBİL SATARKEN DİKKAT

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gazete ilanıyla otomobil satan vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Vatandaşlardan, paralarını almadan otomobillerinin resmi satışını gerçekleştirmemelerini isteyen yetkililer, bu tür olaylarla karşılaşanlara “155 Polis İmdat” hattını arayarak yardım istemeleri çağrısında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!