Otobüste çocuğunu bile unutan var

Güncelleme Tarihi:

Otobüste çocuğunu bile unutan var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2006 12:39

Eskişehir'de, belediye ve halk otobüslerinde cep telefonu, elbise, palto, çanta, bavul, anahtar, dizüstü bilgisayar gibi çeşitli eşyaların yanı sıra çocuğunu bile unutanların olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Otobüs Hareket Merkezi Vardiye Şefi Bülent Köseoğlu, yaptığı açıklamada, otobüslerde bulunan eşyaların şoförler tarafından hareket merkezine getirildiğini belirterek, bulunan eşyaların belli bir süre muhafaza edildiğini kaydetti.

Otobüslerde akla gelebilen her şey unutulduğunu ifade eden Köseoğlu, şöyle konuştu:

“Otobüslerde en çok gıda maddeleri unutuluyor. Cep telefonu, elbise, kimlik, çanta, bavul, anahtar, dizüstü bilgisayar gibi eşyalar bulunuyor. Araçta çocuğunu unutup gidenler bile var. Araçlarda unutulan eşyalar bize, vatandaşlar tarafından şoföre teslim edilirse getiriliyor. Çünkü, şoförün arkası vatandaş dönük oluyor. Vicdanlı vatandaşlar bulduğu eşyayı şoföre getiriyor. Unutulan eşya, çok önemli de olabilir. Şoför, unutulan o eşyayı hareket merkezine getirmek zorundadır. Getirmediği zaman iş hakkının iptaline kadar ceza uygulanıyor.”

Haberin Devamı

Köseoğlu, uzun süre alınmayan eşyaların otobüs bakım garajına götürüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:

“Bazı eşyalar 2-3 yıl içinde çürüyor. Bu tür çürüyen eşyaları toplayıp çöpe atıyoruz. Buluntu eşyaları numaralandırıyoruz. Hangi numaralı hatta çalışan otobüste unutulduğu ve günü eşyanın üzerine yazıp defterlere işliyoruz. Bazıları gelip kendisinin olmayan bir eşyayı kendisininmiş gibi istiyor. Bu kişilere eşyayla ilgili sorular soruyoruz. İstenilen cevapları vermezse buluntu eşyayı teslim etmiyoruz. Çantanın içinde 100 YTL varken 1000 YTL var derse bu defa zan altında kalıyoruz. Bunun için otobüslerde bulunan eşyalar sahibine kimlik bilgileri alınarak teslim ediliyor.”

MEVSİME GÖRE UNUTULAN EŞYANIN

Köseoğlu, mevsimlere göre unutulan eşyaların çeşidinin de değiştiğini ifade ederek, “Kışın palto, şapka, kaban, eldiven, bere gibi eşyalar unutuluyor. Yaz aylarında ise genelde alışveriş yapılan poşetler unutuluyor. Vatandaşlar, yaz mevsimlerinde gözlük, şapka gibi eşyaları da unutup otobüslerden iniyor. Yağmurun çok olduğu bahar aylarında da en çok şemsiye unutuluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!