Otobüslerde yılbaşı ve bayram yoğunluğu

Güncelleme Tarihi:

Otobüslerde yılbaşı ve bayram yoğunluğu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2006 11:20

Bu yıl 31 Aralıkta Kurban Bayramı'nın birinci gününün ve yılbaşının kutlanacak olması dolayısıyla şehirler arası otobüs biletleri şimdiden tükendi.

Haberin Devamı

Metro Turizm Bölge Müdürü Osman Ustaibrahimoğlu, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi bilet satışlarına 2 Aralıkta başladıklarını, henüz tatile 2 haftadan fazla zaman olmasına karşın İstanbul, Ankara, Samsun, Trabzon ve Ordu yönlerine gidecek otobüslerde biletlerin tükendiğini bildirdi.

Biletlere en fazla öğrencilerin talep gösterdiğini belirten Ustaibrahimoğlu, ”Öğrenciler ve çalışanların çoğu hükümetin kararını beklemeden bayramdan sonraki perşembe ve cuma günleri izin alarak, kendileri için tatil yaptı. Bu yüzden hafta sonuna denk gelen 6-7 Ocak için de otobüslerimiz tamamen dolu” dedi.

Ustaibrahimoğlu, İstanbul, Ankara ve Trabzon yönüne ek seferler koyduklarını, onların da tamamen dolduğunu kaydetti.

Kontur Turizmin yetkilileri de 28-29-30 Aralık için otobüslerin tamamına yakınının dolduğunu, ek seferlerin de doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığını bildirdi.

Haberin Devamı

Bayram bileti satışlarına 45 gün önceden başladıklarını ifade eden yetkililer, online satış dolayısıyla biletlerin haftalar öncesinden satıldığını söyledi.

Ellerindeki tüm kapasiteyi Kurban Bayramı ve yılbaşı yoğunluğuna yönlendirdiklerini ifade eden yetkililer, “İstanbul, İzmir, Ankara, Adana ve Bursa gibi kentlere yoğunluk var. Birçok kişi 4-5 Ocak günlerinin tatil edilip edilmeyeceğini bilmediği için dönüşlere yönelik bilet almayıp rezervasyon yaptırıyor. Bu yüzden rezervasyon açısından bayramın son günü ile 6-7 Ocak tarihlerimiz doldu” diye konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!