ÖSYM hazır savcıyı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM hazır savcıyı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2011 00:00

Özcan, “ÖSYM hazır. Ancak savcılıktan gelecek sonucu bekliyorlar. Yanıt gelir gelmez sonuçlar açıklanacak dedi. Özcan, dün, YÖK’te ÖSYM Başkanı Ali Demir ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Hürriyet’e konuşan Özcan şunları söyledi:

“Başkan Ali Bey ile çok kısa görüştüm. YÖK’e başka bir görüşme için gelmişti. Ancak YGS sonuçlarının hazır olduğunu öğrendim. Hepimiz savcılıktan gelecek sonucu bekliyoruz. Soruşturma tamamlanır tamamlanmaz ÖSYM ile koordinasyon halinde haberleştikten sonra sonuçlar açıklanacak.”

Özcan, ALES sınavındaki hatalı soru kitapçığı ile ilgili olarak da sayının 500 değil, 250 olduğunu belirterek şöyle konuştu: “ALES’te yaşanan bu sorun aslında bütün sınavlarda yaşanıyor. Matbaa böyle hatalı kitapçıklar basabiliyor. Makinelerden kaynaklanan bir sorun. Her sınav salonuna 50 yedek kitapçık gönderiliyormuş. Sayı biraz fazla olduğu için yedek kitapçık da yetişmemiş. ÖSYM yetkilileri konuya ilişkin inceleme başlattılar. Hiçbir aday mağdur edilmeyecek.”

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Şadan Sakınan ise dün yaptığı kısa açıklamada bilirkişi raporlarının henüz gelmediğini soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!