ÖSS'zedelere ikinci şans

Güncelleme Tarihi:

ÖSSzedelere ikinci şans
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2001 12:45

ÖSS'zede öğrenciler, ek yerleştirme ile üniversiteli olabilecek. Bir programa yerleştirilen adaylar, ünivesitelere kayıtlarını 13-19 Eylül günlerinde yaptırabilecek. Yerleştirmelerden sonra boş kalan 26 bin 161 kontenjan ile kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak.

Haberin Devamı

ÖSYM, fotoğraflı 2001 ÖSYS Sınav Sonuç belgelerini adayların adreslerine, adayların yerleşme ve kimlik bilgilerini içeren fotoğraflı yerleşen adaylar lisletelerini de üniversite rektörlüklerine postalamaya başladı. Adayların sonuç belgelerinde, adayların yerleştikleri yükseköğretim programı, puan türleri, kaçıncı tercihlerine yerleştikleri, bu programların kayıt adresleri ile kayıt takvimine ilişkin bilgiler yer alacak.

KAYITLARDA BAŞÖRTÜLÜ FOTOĞRAF YASAK

Üniversitelerin örgün programlarına yerleştirilen 282 bin 142, açıköğretim programlarına da 173 bin 771 aday yerleştirilirken, yerleştirilen adaylar 13-19 Eylül günlerinde kayıtlarını yaptırabilecek. Adaylar, ÖSYS sonuç belgesi, nüfus cüzdanın onaylı örneği, ikametgah belgesi, katkı payının ödendiğine ilişkin belge ve 12 fotoğrafla kayıtlarını yaptırabilecek. Kayıtlarda başörtülü fotoğraf

Haberin Devamı

kullanılamayacak. Fotoğrafların, "son altı ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olması" gerekecek.  Açıköğretim Fakültesi'ne yerleştirilen adaylar, kayıtlar için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne başvuracak.

EK YERLEŞTİRME

Ücretlerini dolara endeksleyen ve dolardaki dalgalanma ile birlikte ücretleri 4-8 milyar TL düzeyinden, 8-1o milyar TL düzeyine yükseltti. Ek yerleştirmelerde devlet üniversitelerinden yüksek puan, vakıf üniversitelerine yerleştirmelerde ise ücreti ödeyecek ekonomik güce sahip olmak belirleyici olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!