ÖSOGUS MU, ÖZOĞUZ MU

Güncelleme Tarihi:

ÖSOGUS MU, ÖZOĞUZ MU
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2014 10:57

BU bir fıkra değil, gerçek. Bugünlerde Almanya’da Federal hükümetin Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanlığı’nda küçük bir skandal yaşanıyor. Aydan Özoğuz Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanlığı koltuğuna oturalı, iki ayı geçti. Tüm bakanların yeni kartvizitleri geldi. Ama Aydan Özoğuz’un halen kartviziti yok. Çok temkinli ve nazik Bakan Özoğuz, kartvizit istediğinizde, başkalarından kaynaklanan bu küçük ayıbı söyleyemediği gibi, yüzü kızarıyor.

Haberin Devamı

GİZLENEN GERÇEK
Acı gerçeği sonunda öğrendim. İsmini Almanların zor telaffuz etmesinden yakınan Bakan Aydan Özoğuz’un korktuğu başına gelmiş. Kartvizitler yanlış basılmış. Daha doğrusu Özoğuz adını Almanca’ya çevirip Özogus yazmışlar. Bakan’ın asıl adıyla kartvizitindeki isim birbirine uymuyor. İmla kurallarında pardon tanımayan Alman makamları, aman bu ayıbı kimse duymasın istiyor. Yanlış yazılan bu kartvizitlerin hepsi çöpe gitmiş ve şimdi yenileri basılıyor. Aydan Özoğuz’un kartvizitleri için biraz daha sabır gerekiyor.

BEYAZ SARAY’A UZANDI
Bakan Aydan Özoğuz benzeri bir kart imha olayı da, daha yeni Beyaz Saray’da yaşandı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, pazartesi günü Başkan Barack Obama’nın davetlisi olarak ABD’ye gitti. Ziyaret önceden planlandığı için akşam Beyaz Saray’da Cumhurbaşkanı Hollande onuruna verilen yemek davetiyeleri de öncede basıldı. New York Times’in haberine göre süslü davetiyelere, “Barack ve Michelle Obama, François Hollande ve Ms. Valerie Trierweiler onuruna verilen akşam yemeğine sizleri davet ediyor” yazıldı.

Haberin Devamı

SARAYDAN KAÇTI
Hollande’ın hayat arkadaşı Valerie Trierweiler, aşk skandalı sonucu Elysee sarayından kaçtığı için first lady olarak Amerika’ya gidemeyince, Beyaz Saray bu davetiyeleri imha etmek zorunda kaldı. Cumhurbaşkanı’nın yeni sevgilisi sinema oyuncusu Julie Gayet’i yanında götüreceği dedikoduları da doğru çıkmayınca, Beyaz Saray’ın titiz protokolcüleri zor anlar yaşadı. Masada Hollande’ın yanına Michelle Obama oturacaktı. Peki Barack Obama’nın yanına kim oturacaktı? Barack Obama’nın yanının boş kalması protokol geleneğine uygun değildi.

DANSA KALDIRISA
Amerikalılar biraz da işi espriye vurup, “Eğer müzik eşliğinde yemekten sonra bekar misafir Cumhurbaşkanı Hollande, Michelle Obama’yı dansa kaldırırsa, ne olacak?” diye sormaya başladı. Hatta bazıları biraz daha ileri giderek, bir telefon görüşmesinde AB’nin Ukrayna politikasını “Fuck the AB” diye eleştiren ABD’li kadın müsteşar Victoria Nuland bu görüşmeye katılacak mı sorusu bile gündeme geldi. Ama Beyaz Saray bunu sadece davetiye imhasıyla atlatmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!