Oscar’lılar diye bize hakaret mi edecekler

Güncelleme Tarihi:

Oscar’lılar diye bize hakaret mi edecekler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2013 01:46

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gezi Parkı’ndaki aşırı polis şiddeti nedeniyle hükümeti eleştiren Oscar’lı yıldızların da aralarında yer aldığı Batılı 30 ünlü isme, “İsterse 500 Oscar alsın. Oscar’lı olmaları kendilerine her şeyi konuşma, istedikleri gibi ahkam kesme hakkı vermez. Oscar’lı diye bize hakaret mi edecekler?” tepkisini verdi.

Haberin Devamı

BİRİLERİ SERVİS ETMİŞ

Çelik, Atatürk biyografisinin yazarı Andrew Mango, Oscar’lı yönetmen ve oyuncu Sean Penn, Gandhi filmiyle Oscar alan oyuncu Sir Ben Kingsley’in de aralarında yer aldığı ünlü isimlerin The Times gazetesine verdikleri tam sayfa ilanla ilgili Hürriyet’e şöyle konuştu: “Siz eğer bir ülkenin işleyen hukuk nizamı içinde kurulmuş, hür seçimlerle iktidara gelip yedi sandıkta galip gelmiş bir partinin mitingini Almanya’nın Faşist lideri Hitler’in toplantılarına benzetirseniz kusura bakmayın söylenecek söz yoktur. Bunu söyleyenlerin öncelikle ağzını çalkalaması lazım. Bu ithamları onlara aynen iade ediyoruz, reddediyoruz. Bu son derece küstahça ve haddi aşan bir tavırdır. Birileri servis yapmış bunlara, onlar da imza atmışlar.

BU ÇOK KOMİK

Sıkılmasalar hepimiz Atatürkçüyüz, Kemalistiz diyecekler. Sonuçta bunların bize, Atatürkçülük falan lafını etmesi insanın zoruna gidiyor. Bu çok komik. Atatürk bizim milli liderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu, hükümet de Cumhuriyet hükümeti, bunların bize Atatürkçülüğü hatırlatması çok komik kaçıyor.

SEYREDİYORLAR

Mısır’da darbeye karşı barışçı eylem yapanlara top ve tanklarla saldırıyorlar ve bugüne kadar yüzlerce insan öldürüldü. Burada kimse bir şey söylemiyor. Kenardan seyrediyorlar. Suriye’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Ramazan boyunca öldürülen insan sayısı 1300’ü geçti. Demokratlıktan, çağdaşlıktan söz eden bu ağalar neredeydiler bugüne kadar? Buradan tıs çıkmıyor. Suriye ile ilgili olarak da herhangi bir tavırları yok.

Yalçın Akdoğan: Densizlik

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Erdoğan’ın siyasi başdanışmanı ve AK Parti Milletvekili Yalçın Akdoğan, The Times gazetesindeki ilana hem Twitter’da hem de açıklamayla tepki gösterdi: “Kazlıçeşme’de toplanan 1.5 milyon kişinin iradesini küçümseyen ve bunu Nuremberg toplanmalarına benzeten yaklaşım Türkiye toplumunun büyük bir bölümüne karşı açıkça nefret suçu işlemekte ve milli iradeye saygısızlıktır. Tarihi reformları hayata geçiren yönetimi ‘diktatoryal’ şeklinde suçlamak açık bir densizliktir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!