Oscar’ı kim alacak Siz olsanız kime verirdiniz

Güncelleme Tarihi:

Oscar’ı kim alacak Siz olsanız kime verirdiniz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2008 00:00

Amerikan Senaristler Birliği’nin grevi yüzünden bu yıl Altın Küre ödül töreninin iptal edilmesi, Oscar bekleyişini daha heyecanlı hale getirdi. "Acaba grev, Oscar’ı da vuracak mı?" diye düşünürken, Amerikan Film Akademisi o mutlu açıklamayı yaptı: "İptal yok!" 80. Oscar Ödülleri töreni bu akşam Los Angeles’taki Kodak Tiyatrosu’nda yapılacak. Törenin sunuculuğunu, iki yıl aradan sonra yine komedyen Jon Stewart yapacak.

Oscar adaylarına gelince: "Kan Dökülecek" ve "İhtiyarlara Yer Yok" filmleri 8’er, Kefaret ve Michael Clayton filmleri 7’şer dalda ödüle aday gösterildi. Ödüllerin kime gideceği, akademiye kayıtlı 6 binden fazla jürinin oylarıyla belirlendi. Biz de her yıl olduğu gibi Türkiye’nin altı önemli sinema yazarına en önemli dallardaki tahminlerini sorduk:"Oscar’ı bu sene kim alır?", "Siz olsaydınız kime verirdiniz?" İşte Ömür Gedik ve Reha Erus (Hürriyet), Tuğrul Eryılmaz (Radikal), Fırat Yücel (Altyazı), Burçin Yalçın (Empire) ve Cumhur Canbazoğlu’nun (SinemaMuzik.com), cevapları.

EN ÖNEMLİ ALTI DALDA KİMLER ADAY?

En iyi film: Kefaret (Atonement), Juno, Avukat (Michael Clayton), İhtiyarlara Yer Yok (No Country for Old Men), Kan Dökülecek (There Will Be Blood)

En iyi yönetmen: Paul Thomas Anderson (Kan Dökülecek), Ethan Coen ve Joel Coen (İhtiyarlara Yer Yok), Tony Gilroy (Avukat), Jason Reitman (Juno), Julian Schnabel (Kelebek ve Dalgıç)

En iyi erkek oyuncu: George Clooney (Avukat), Daniel Day-Lewis (Kan Dökülecek), Johnny Depp (Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi), Tommy Lee Jones (In the Valley Of Elah), Viggo Mortensen (Şark Vaatleri)

En iyi yardımcı erkek oyuncu: Casey Affleck (Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikasti), Javier Bardem (İhtiyarlara Yer Yok), Philip Seymour Hoffman (Charlie Wilson’un Savaşı), Hal Holbrook (Into the Wild), Tom Wilkinson (Avukat)

En iyi kadın oyuncu:Cate Blanchett (Elizabeth: Altın Çağ), Julie Christie (Away From Her)

Marion Cotillard (Kaldırım Serçesi), Laura Linney (The Savages), Ellen Page (Juno)

En iyi yardımcı kadın oyuncu: Cate Blanchett (I’m Not There), Ruby Dee (Amerikan Gangsteri), Saoirse Ronan (Kefaret), Amy Ryan (Kızımı Kurtarın), Tilda Swinton (Avukat)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!