Oscar adaylarını buluşturan yemek

Güncelleme Tarihi:

Oscar adaylarını buluşturan yemek
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hollywood'ta Oscarlar için geri sayım sürerken 21 ayrı dalda Oscar'a aday gösterilen 105 sanatçı Beverly Hills'teki Beverly Hilton'da verilen öğle yemeğinde buluştu.

Amerikan Film ve Sanat Akademisi tarafından dağıtılan ve sinemanın en prestijli ödülü sayılan Oscarlar 21 Mart gecesi Los Angeles'ta yapılacak törenle bu yılki sahiplerini bulacak. Öğle yemeğinde Akademi Başkanı Robert Rehme, Oscar adaylarına, adaylıklarını tescil eden birer sertifika verdi.

Beverly Hilton'daki yemek, Steven Spielberg'ten James Coburn'e, Cate Blanchett'ten Nick Nolte'ye kadar pekçok ünlüyü bir araya getirdi. Şüphesiz gecenin en eğlenceli siması ‘Hayat Güzeldir’ filmiyle hem en iyi yönetmen, hem en iyi yabancı film, hem de en iyi erkek oyuncu dalında Oscar'a aday olan İtalyan Roberto Benigni'ni oldu. Yemeğe filmde başrolü paylaştığı eşi Nicoletta Braschi ile birlikte gelen Roberto Benigni, sempatik tavırları ve esprileriyle geceye renk kattı.

Ve bu yılki törenin epey çekişmeli geçmesi bekleniyor. ‘Aşık Shakespeare’, ‘Kraliçe Elizabeth’, ‘Hayat Güzeldir’, ‘İnce Kırmızı Hat’, ‘Er Ryan’ı Kurtarmak' en iyi film dalında Oscar'a yarışacak.

Öte yandan, ani ölümü ile Hollywood'u yasa boğan ünlü yönetmen Stanley Kubrick için Oscar Ödülleri Organizasyon Komitesi ne yapabileceğini araştırıyor. 46 yıllık sanat hayatında her biri şaheser kabul edilen 13 film yapan ama Oscar alamamış olan Kubrick için bir anma töreni düzenlenecek. 21 Mart'ta büyük ihtimalle Los Angeles'ta Kubrick filmleri gösterime girecek. Bu arada yönetmenin ölmeden önce tamamladığı son filmi ‘‘Eyes Wide Shot’’ 16 Temmuz'da gösterime girecek,

BENIGNI COŞTU

Amerika Sinema Oyuncuları Birliği tarafından ödüllendirilen ‘‘Hayat Güzeldir’’ filminin İtalyan yönetmen ve aktörü Roberto Benigni, ‘‘Ödüle o kadar doydum ki; aşırı derecede şımardım. Bu kadar etkili bir film çevirdiğimi hatırlamıyorum. Ama Oscar başka bir ödül. Kazanamazsam aldığım ödüllerle yeniteceğim.’’ dedi.

LEONARDO BİLMECESİ

Geçen yıl Titanic'teki rolüyle Oscar'a aday olamayan ve ödül törenine katılmayarak bu durumu protesto eden Leonardo Di Caprio'nun, bu yılki durumu da belli değil. Di Caprio, törene katılıp katılmayacağını henüz bildirmedi. Bu arada Leonardo Di Caprio, milyarder yönetmen Howand Hughes'un hayatını canlandırmayı kabul etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!