Örümcek Adam'ı itfaiye kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Örümcek Adamı itfaiye kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Adı Alain Robert, ama bütün dünya onu ünlü çizgi roman kahramanına atfen ‘‘Örümcek Adam’’ olarak tanıyor. Onu tanıyan polis yetkilileri kendisinden nefret ediyor. Çünkü yaptığı her eylemde kamu düzenini altüst ediyor. Onun girişimleri nedeniyle büyük kentlerde iş yaşamı ve trafik felç oluyor. Suçu ise izin verilmemesine rağmen dünyanın en ünlü ve yüksek binalarına tırmanmak...

Ama Örümcek Adam, önceki gün çok zor durumda kaldı. Dünyanın dört bir yanında tırmanmadık yüksek bina bırakmayan Fransız Alain Robert, Paris'teki girişimi sırasında ölümden döndü. Daha önceki tırmanışlarında olduğu gibi, izin verilmediği için polisi ve güvenlik görevlilerini atlatarak 110 metre yüksekliğindeki ‘‘Grand Arche de la Defense’’ anıtının sağ sütununa tırmanmaya başlayan Örümcek Adam, aşırı sıcak ve güneş ışınlarının mermerden yansıması yüzünden zor durumda kaldı.

Yolun yarısında baygınlık geçirmemek için yoğun mücadele veren Alain Robert'in imdadına itfaiye yetişti. Olay yerinde kendini şaşkın ve korku dolu bakışlarla izleyenlerin ihbarı üzerine kısa sürede Örümcek Adam'ın yardımına koşan itfaiye, anıtın tepesinden aşağı doğru bir kurtarma operasyonu düzenledi. Anıtın tepesinden iple sarkan bir itfaiye eri, Alain Robert'i tutarak bulunduğu yerden aşağı kadar indirdi. Yerdeki heyecanlı kalabalık itfaiyenin başarılı operasyonuna alkış tuttu.

Derhal hastaneye kaldırılan 37 yaşındaki Örümcek Adam'ın vücudunda şiddetli kramplar ve su eksilmesi tespit edildi.

Örümcek zor durumda

Diğir düz duvar ve kaya tırmanıcıları gibi hiçbir alet ve ip kullanmadan dünyanın en yüksek binalarına tırmanan Alain Robert, anarşist ruhlu bir sporcu. Kendisine izin verilmemesine rağmen 30 gökdelene tırmandı ama son eyleminde zor durumda kaldı.

Nerelere tırmandı?

Bugüne kadar hiçbir alet kullanmadan yasadışı olarak 30 kadar gökdelene tırmanan Alain Robert'in fethettiği binalar arasında şunmar bulunuyor:

New York'taki Empire State Building

Paris'teki Eyfel Kulesi

Kuala Lumpur'daki dünyanın en yüksek binaları Petronas Kuleleri

Tokyo'daki Şinyuku Kulesi

San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü

Chicago'daki Sears Tower binası



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!