‘Örümcek adam’a özendi, ip boynuna dolanınca öldü

Güncelleme Tarihi:

‘Örümcek adam’a özendi, ip boynuna dolanınca öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 14:13

Adana'da 11 yaşındaki Murat Ütün, dün akşam televizyonda izlediği ‘Örümcek Adam’ filminin kurbanı oldu.

Filmin etkisinde kalıp, salonun tavanına ip asıp uçmaya kalkan Murat, ipin boynuna dolanması sonucu boğularak yaşamını yitirdi. Ailenin 3 ay önce de, 10 yaşındaki kızlarını zehirli ishalden kaybetmiş olması acılarını daha da artırdı.
Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında Anadolu Mahallesi 1011 sokak 70 numaralı evde meydana geldi. Anadolu İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi Murat Ütün, seyyar satıcı babası İbrahim, ev kadını annesi Nesibe ve kardeşleriyle birlikte komşu ziyaretine gitti. Ev halkı, misafirlerle birlikte televizyonda yayınlanan ‘Spider Man-Örümcek Adam’ filmini de izledi. Küçük Murat ise, film bitmeden ders çalışacağını söyleyerek misafirlikten erken ayrılıp, evlerine döndü. Bu filmi evlerinde izlemeyi sürdüren Ütün, tahminlere göre, filmin etkisinde kalıp, benzer hareketleri yapmak istedi. Bu amaçla, evlerinin salonunda vantilatör asılması için yapılan tavandaki demir kancaya çamaşır ipi bağlayan küçük çocuk, film kahramanı gibi uçmayı denedi. Bu sırada ip boynuna dolanan Murat Ütün, kurtulmayı başaramayınca boğularak yaşamını yitirdi.
ACI ÜSTÜNE ACI
Eve geldiklerinde çocuklarını ip boynuna dolanmış halde hareketsiz bulan ailesi, Murat’ı Adana Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak, Murat'ın kalbinin durduğu anlaşıldı. 5 çocuk sahibiyken, 3 ay önce de zehirli ishal nedeniyle kızları 10 yaşındaki Kadriye’yi kaybeden İbrahim ve Nesibe Ütün çifti, hastanede sinir krizi geçirdi.
Murat’ın arkadaşları, gündüz birlikte oynadıklarını, intihar ettiğini sanmadıklarını söyledi. Murat’ın babasının dayısının oğlu 43 yaşındaki Cemil Tantik de, “Misafirlikte Örümcek Adam filmini izlerken, erken ayrılıp eve gitmiş. Evde yine televizyonu açmış, filmi izlerken de Örümcek Adam gibi uçmak istemiş. Maalesef film kahramanı Murat’ın ölüm nedeni oldu. Bu ölüm bizi yıktı” dedi.
Yapılan otopside boynunda tırnak izleri bulunan Murat’ın, ip boynuna dolanınca kurtulmaya çalıştığı, ancak, başarılı olamadığı anlaşıldı. Kardeşinin ardından acı bir şekilde yaşama veda eden Murat Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

TCÜ(OA/FÇ) (FOTOĞRAF)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!