Ortalığı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Ortalığı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2005 02:19

Ağrı’daki 75’inci Yıl İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Muhammet Kabak’ın bölgedeki yetkilileri ayağa kaldıran ‘Helikopter düştü’ ihbarı, tüm araştırmalara karşın sonuca ulaştırılamadı.

Hangi kuruluşa ait olduğu ve içinde kaç kişinin bulunduğu belirsiz bir helikopterin, Eleşkirt İlçesi yakınlarındaki Kösedağ eteklerine düştüğü yolunda iddia, önceki gün saat 12.40 sıralarında bir haber ajansı tarafından duyuruldu. Askeri birlikler, güvenlik kuvvetleri ve köy korucuları seferber oldu. Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan ile Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mehmet Tayfun Yıldız’ın da katıldığı arama çalışmalarına gece bastırınca ara verildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Doğubeyazıt Tugay Komutanlığı’nda bulunan Sikorsky helikopter de Eleşkirt ile Kösedağ arasında kalan kırsal alanda tarama yaptı. Ancak hiçbir ize rastlanamayınca, Doğubeyazıt’a döndü. 75’inci Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Nizamettin Güloğlu ‘Muhammet Kabak ile bazı öğrenciler, helikopterin yanarak düştüğünü gördüklerini söylediler. Kösedağ okula çok uzak ama, çocuklar alevler gördüklerini belirtince tereddüt etmeden jandarmayı aradım.’ dedi.

Gazeteciler donuyordu

Kösedağ köylerinden Gözaydın’a giden DHA’nın Ağrı Muhabiri Ahmet Özbilgi’nin otomobili, kara saplandı. Muhabirlerden Ahmet Genç ile Engin Aslankılıç donma tehlikesi atlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!