Ortak kınama kararı alkışlarla kabul edildi

Güncelleme Tarihi:

Ortak kınama kararı alkışlarla kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 09:53

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Sağlığı ve Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nda bir kapanış konuşması yaptı. Yücel, konuşmasının sonunda ABD’de 3 Müslüman gencin öğrencinin öldürülmesini kınayarak konferansın da ortak bir kınama kararı almasını istedi. Alkışlarla karşılanan bu teklif konferans tarafından kabul edildi.

Haberin Devamı

Enver Yücel, konuşmasında şunları söyledi:

GÜÇLÜ KADIN, HUZURLU DÜNYA

''Kadın ne kadar sağlıklı ve iyi eğitimli ise, toplumun da o kadar sağlıklı ve güçlü olduğuna inanıyorum ve “Güçlü toplum için güçlü kadın” diyorum.
Hatta şöyle de diyebiliriz, “Güçlü kadın, huzurlu dünya”
Kadının sağlığı, kadının eğitimi, toplumda erkekten daha önceliklidir diye düşünüyorum. Düşüncede kalmayıp uygulamada da gösteriyorum. Kurucusu olduğum okullarda yılda 35 milyon dolar bursun yüzde 55’ini kız çocuklar için kullanıyorum.
Ve hemen acil bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Suriye’den ülkemize sığınan öğrencilerin eğitimini sistem içine alamazsak, özellikle kız çocukları çok erken yaşlarda evlendirileceklerdir, bir yol mutlaka bulmalıyız.

ORTADOĞU BARIŞ ÜNİVERSİTESİ

Haberin Devamı

İki milyona yakın mülteci ve 200 bin öğrenci eğitimi için bir girişim başlattık. Ortadoğu Barış Üniversitesi.. Girişimimize destek olmanızı bekliyorum. Yine Suriyeli mülteci kız çocukları ve kadınlar için kurmuş olduğum vakfın eğitim faaliyetleri olacaktır. Özellikle kadınların istihdam edilebilmesi için temel iş becerileri ve mesleki eğitimler düzenleyeceğiz, kız çocukları için de anaokulundan itibaren çeşitli alanlarda eğitim programları başlatacağız.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana, kadın erkek eşitliğinde ve kız çocuklarının okullaşmasında çok önemli mesafeler kat etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu takip eden 10 yıl içinde kadına yurttaşlık hakları verilmiştir. Her geçen on yıl, kadının toplumdaki yerinin daha iyi olması ile ilgili mücadeleler yapılmış, 2001 yılında, 2004 yılında, anayasamızda yapılan değişikliklerle kadınların toplumdaki yetisinin daha da güçlenmesi için ilave maddeler konmuştur. Bunlardan 2004 yılında yapılan "kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür" hükmü eklenmiştir. Temel hak ve özgürlüklerde kadınlarımızın önünde hiç bir engel kalmamıştır. "Aile reisi kocadır", hükmü değiştirilerek, "evlilik birliğini eşler beraber yönetirler" hükmü getirilmiştir. Bu ve buna benzer, kadının statüsünü güçlendirecek yasalar getirilmiştir.''



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!