Ortağını öldüren işadamına 15 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Ortağını öldüren işadamına 15 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2007 17:15

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde, arsa anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı Almanya'da gıda firması bulunan işadamı 55 yaşındaki Abdullah Şahin'i sırtından 6 kurşunla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan İzmirspor Kulübü eski Başkanı 56 yaşındaki Hüseyin Hasan Eke, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Olay, geçen yıl 6 Haziran'da, Çeşme Kalesi yanındaki Kale Mangal Restoran'da meydana geldi. Birlikte çay içip sohbet eden, Almanya'daki bir gıda şirketinin sahibi Abdullah Şahin ile İzmirspor Kulübü eski Başkanı ve otomotiv firması sahibi Hüseyin Hasan Eke arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında tabancasını çeken Eke, 10 yıllık arkadaşı Abdullah Şahin'i sırtına isabet eden 6 kurşunla öldürdü. Gözaltına alınan Hüseyin Hasan Eke, aralarındaki anlaşmazlığın Çeşme Dalyan'daki Beach Club'un arsasının satışından kaynaklandığını söyledi, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Hüseyin Hasan Eke, bugün ‘kasten adam öldürme suçundan’ ömürboyu, ruhsatsız silah taşımak suçundan da 1 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez yargıç karşısına çıktı. Duruşmaya ölen Abdullah Şahin'in eşi Berrin Şahin ile çocuğu katıldı. Sıkı güvenlik önlemi alınan duruşmada ifade veren Hüseyin Hasan Eke şunları söyledi:

Haberin Devamı

“250 bin dolar borcuma karşılık 4 bin metrekarelik Beach Club'un bulunduğu arsanın bana ait olan yarısını yılbaşına kadar satmak üzere Şahin'e devrettim. Ancak Şahin, arsayı bana haber vermeden sattı. Arsanın satışını konuşmak için buluştuk. Benden habersiz arsayı neden sattığını sorunca küfretti. Ayağa kalkıp, iki elini beline attı. Daha önceden ruhsatlı silahını olduğunu biliyordum, tansiyonum yükseldi. Ayrıca gizli şekerim var. Bütün bunların etkisi ile çok sinirlendim. Kontrolümü kaybedip, ateş ettim. Ben bir tavuk bile kesemem. Bu bir aldatma cinayeti. Ortağım tarafından dolandırıldım. İnsan arkadaşını hiç öldürür mü? Şoka girmiştim. Ne yaptığımı bilmiyorum. Kendimden geçmiştim. Şimdi çok pişmanım.”

Ölen Abdullah Şahin'in eşi ve çocuğu sanıktan davacı olduklarını, en ağır cezanın verilmesini istedi. Mahkeme heyeti verilen ara kararın ardından Hasan Hüseyin Eke'ye cinayet suçundan önce ömür boyu hapis cezası verdi. Ardından duruşmalardaki iyi hali ve suçu hafif tahrik altında işlediğini belirtip, cezasını 15 yıla indirdi. Ayrıca ruhsatsız silah taşımaktan da 10 ay hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Sanık avukatı Kadir Canbeldek, kararı temyiz edeceklerini söyledi. Ölen Abdullah Şahin'in eşi Berrin Şahin, verilen cezaya isyan etti. Kocasını öldüren bir kişiye az ceza verildiğini belirten Şahin, “Benim kocak toprak altında çürüdü. Onu öldüren ise cezasını çekip dışarı çıkacak” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!