Ortaca'da bomba düğümü çözülemiyor

Güncelleme Tarihi:

Ortacada bomba düğümü çözülemiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2008 14:07

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde Mustafa Can Yılmaz'ın işyerinin önüne bırakılan bombalı paketi açmaya çalışırken meydana gelen patlamada ölmesiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Kriminal inceleme sürerken ölen işadamının kardeşi Ethem Yılmaz bugün ikinci kez ifadeye alındı.

Olay dün sabah saat 08.15 sıralarında meydana geldi. Dirmil Kireç deposunun sahibi 29 yaşındaki Mustafa Can Yılmaz, sabah işyerini açtıktan sonra, mutfak bölümüne gitti. Daha sonra arkadaşlarını çağırmak için dışarı çıkan Yılmaz, burada paketi farketti. Yılmaz, üzerinde isim bulunmayan ve bomba yerleştirilmiş oyuncak bebeğin konulduğu paketi açmaya çalıştı. Karşısındaki dükkan komşusu, pencere imalatçısı Mehmet Aydoğan'ı yanına çağırdığı sırada patlama meydana geldi. Paketin içinden oyuncak bir bebek ve mektup etrafa savruldu. Patlamanın şiddetiyle geriye doğru düşen ve başını kayrak taşlarına çarparak ağır yaralanan genç işadamı öldü.

İlçeyi yasa boğan olay üzerine polis güvenlik kameralarını toplayarak soruşturmayı derinleştirirken, paketten çıkan oyuncak bebek ve mektup aşk iddialarını güçlendirdi. Kısmen okunabilen mektupta Mektupta ‘Bu bebeği de beni de unutma’ yazdığı öğrenildi.

Ölen işadamının telefon kayıtlarını takibe alan polis, bomba parçalarını, oyuncak bebeği ve mektup parçalarını kriminal laboratuvara gönderdi. Yapılan araştırmanın ardından, ölen işadamının kardeşi 26 yaşındaki Ethem Yılmaz bugün ikinci kez ifadeye alındı. Paketin ölen Mustafa Can Yılmaz'a değil, Ortaca Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi devam eden Ethem Yılmaz'a gönderildiği iddiaları üzerinde duruluyor. Emniyet yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü ifade ettiler. Ölen işadamının dün otopsi için İzmir'deki gönderilen cenazesi de bugün defin için Ortaca'ya getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!